Tuulilasi

Julkistetaanko Volkswagenin ja Fordin allianssi ensi tiistaina?

2

Ford Motor ja Volkswagen Group ovat neuvotelleet jo kuukausia strategisen allianssin muodostamisesta, jolla saattaa olla hyvinkin merkittävä vaikutus autoteollisuudelle. Automotive Newsin mukaan yhtiöt aikovat kertoa suunnitelmistaan ensi tiistaina Detroitin autonäyttelyssä.
Kuvat Volkswagen

Detroitin järjestäjät ovat jo sivuston mukaan varanneet päälavalta tunnin mittaisen slotin VW:tä ja Fordia varten tiistaille. Virallisessa aikataulussa sillä kohdalla lukee ainoastaan ”vireillä oleva autoteollisuuden ilmoitus”. VW tai Ford eivät halunneet kommentoida asiaa.

Mahdollisen allianssin muodosta ei ole mitään virallista tietoa olemassa, mutta yhtiöiden oletetaan lähtevän yhteistyöhön useillakin eri rintamilla kulujen karsimiseksi ja toimintojen tehostamiseksi. VW ja Ford ovat kuitenkin molemmat kertoneet, että mistään yhdistymisestä ei tule olemaan kyse.

Yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä ennenkin, kesäkuussa ne allekirjoittivat muistion, jonka mukaan ne alkavat tutkia mahdollista allianssia useillakin eri osa-alueilla esimerkiksi hyötyajoneuvojen yhteisessä kehittämisessä. Puhetta on ollut myös autonomisten autojen ja keskikokoisen lava-auton kehittämisestä.

Volkswagenin pääjohtaja Herbert Diess onkin kertonut, että yhtiön seuraavan sukupolven Amarok saattaa hyvinkin perustua uuteen Ford Rangeriin, joka julkistettiin Yhdysvalloissa hiljattain. VW on kiinnostunut myös valmistamaan autojaan Fordin tehtailla.

“Keskustelumme olevat sujuneet erinomaisen hyvin, yhtiöiden kulttuurit sopivat mukavasti yhteen”, Fordin puheenjohtaja Bill Ford sanoi jokunen viikko sitten.

Julkaistu: 10.1.2019