Jukka, oma itsensä
Kulttuuri
Jukka, oma itsensä
Jukka Kuoppamäki valloitti Finlandia-talon yleisön, joka aplodeerasi lopussa seisaaltaan.
Julkaistu 2.9.2012
Apu

Ei suuria elkeitä, eikä varsinkaan itsensä korostamista. Jukka Kuoppamäen 70-vuotisjuhlakonsertti Finlandia-talolla lauantai-iltana 1.9. oli hieno osoitus siitä, miten lahjakkaan taiteilijan sanoma kantoi parven viimeiselle riville asti ilman mahtipontista showta.

Konsertin alkuosassa herkuteltiin kaikilla Kuoppamäen rakastetuimmilla lauluilla: Sininen ja valkoinen, Pieni mies, Kultaa tai kunniaa soivat aivan yhtä vahvoina kuin aikoinaan. 70-vuotiaan, vastikään papin toimestaan eläkkeelle jääneet Kuoppamäen ääni on erinomaisessa kunnossa, ikään kuin vuodet eivät olisi häntä mitenkään koskettaneet. Ja ovat kuitenkin, sillä uusimmissa lauluissa kuuluvat elämänkokemus ja -viisaus.

Konsertin yllätysesiintyjä oli Jari Sillanpää. Kun hän astui lavalle, tiesi täysi salillinen heti, mitä kuullaan. Tietenkin Kuoppamäen Jarille tekemä Satulinna.

Illan toinen vieras oli Katri Helena. Pahaa keuhkoputkentulehdusta sairastava laulaja lauloi Jukan ja Jarin kanssa Ei kauniimpaa -laulunsa, mutta Jukka joutui esittämään yksin Katrille säveltämänsä Anna mulle tähtitaivas - laulun.

Viimeinen ylimääräinen oli - tietenkin - Sininen ja valkoinen. Se on yhteistä kansallisomaisuuttamme, osa sielunmaisemaamme.

Huomisiltana on mielenkiintoista vertailla Jukka Kuoppamäkeä maailmantähti Leonard Coheniin!

Kommentoi »