Apu

Slava Ukraini -kyltit Lappeenrannan kaduille tuonut Jukka Kopra: ”Rajoituksilla ja pakotteilla herätellään ihmisiä ajattelemaan sodan vaikutuksia”

Slava Ukraini -kyltit Lappeenrannan kaduille tuonut Jukka Kopra: ”Rajoituksilla ja pakotteilla herätellään ihmisiä ajattelemaan sodan vaikutuksia”
Kansanedustaja Jukka Kopra (kok) sanoo, että tiukempi linja viisumien suhteen on viesti venäläiselle yhteiskunnalle, ei yksittäisille ihmisille.
Julkaistu: 19.8.2022

Lappeenrannan katukuvaan ilmestyi alkuviikosta sinikeltaisia viestejä. Lyhtypylväiden mainoskylteissä lukee: Slava Ukraini, kunnia Ukrainalle.

Kampanjan on järjestänyt lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra (kok) Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Hän hankki mainostilaa ystäviensä kanssa osoittaakseen tukensa Ukrainalle.

– Kesällä pohdin, ettei tukemme Ukrainalle oikein näy. Tilanne on henkisesti rankka ukrainalaisille ja kaikille eurooppalaisille. Ensin teetin ja jaoin Slava Ukraini -t-paitoja, ja sitten syntyi ajatus plakaattikampanjasta, jolla saisi runsaasti paikallista näkyvyyttä.

Ostosmatkailun kahdet kasvot

Jukka Kopran mukaan Ukrainan sota on heijastunut kotiseudulle monella tapaa.

– Meillä on esimerkiksi enemmän maakaasutalouksia ja -yrityksiä, joihin hinnannousu osuu.

Kopra nostaa esiin myös Itä-Suomen alueellisen erityispiirteen, ostosturismin. Venäläisten vierailut olivat koronan vuoksi jäissä, mutta ovat pikkuhiljaa lisääntyneet kesällä.

Ostosturismi on hyödyllistä, koska se tuo alueen yrityksille tuloja ja mahdollistaa työpaikkoja. Toisaalta ihmiset kokevat sen hupimatkailuna, mikä ei tunnu hyväksyttävältä samalla kun Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa.

– Tiedän, että asiasta on erilaisia mielipiteitä, mutta itse ajattelen, että turistiviisumien kielto ei ole vihan vaan pettymyksen osoitus Venäjän toimintaa kohtaan. Koko EU:n pitäisi rajoittaa venäläisten turismiviisumeita.

Kopra painottaa, että tiukempi linja viisumien suhteen on viesti venäläiselle yhteiskunnalle, ei yksittäisille ihmisille.

– Rajoituksilla ja pakotteilla herätellään ihmisiä ajattelemaan sodan vaikutuksia, Kopra sanoo.

Jukka Kopra on kolmannen kauden 3. kauden kansanedustaja (kok) ja kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lappeenrannasta. Hän on 55-vuotias yrittäjä, jonka perheeseen kuuluu puoliso ja neljä lasta.

1 kommentti