Apu

Jukka Hildén: "Haluan aina pitää pilkkeen silmäkulmassa ja lapsenmielisyyteni"

Jukka Hildén: "Haluan aina pitää pilkkeen silmäkulmassa ja lapsenmielisyyteni"
Jukka Hildénin unelma Jenkkeihin muutosta toteutui, mutta ylikierrosten hinta oli loppuunpalaminen ja terapia. Päälle tuli avioero ja pitkä matka lasten luo. Nyt elämässä on rakkautta, uuden lapsen odotusta ja halua rauhoittua – vaan ei aikuistua.
Julkaistu: 29.9.2019

Duudsoneista tuttu Jukka Hildén päätti neljä vuotta sitten toteuttaa unelmansa ja muuttaa perheineen Los Angelesiin.

– Kansainvälisyys on aina ollut minun vastuullani. Helppoa se ei ole ollut maailman kilpailluimmilla viihdemarkkinoilla. Lisäksi elämä Losissa on hirveän yksinäistä. Kaikki on pinnallista, ja tuttavat ovat kiireisiä. Ja koko ajan pitää olla tavoitettavissa.

Pitkään Rabbit Filmsin Yhdysvaltojen presidenttinä ja päätuottajana toimiva Jukka yritti tehdä töitä Suomesta käsin, mutta kymmenen tunnin aikaero osoittautui mahdottomaksi.

– Los Angeles on ollut ja on edelleen unelmani, jota varten käytin myös kaikki säästöni ennen kuin yritys alkoi pyöriä paremmin. Ehkä olisi ollut helpompaa jäädä Suomeen ja elää turvallista ja helppoa elämää, mutta en halua katua mitään vanhana. Sitä paitsi vanhaan on helppo jäädä, mutta vaatii uskallusta seurata sisintään, sitä missä on paloa. Epäonnistumista on turha pelätä, kunhan tekee parhaansa ja antaa kaikkensa.

Kiivas työelämä Yhdysvalloissa johti vuosi sitten loppuunpalamiseen:

Perhe-elämä päättyi eroon

Jukan ja hänen puolisonsa yhdeksäntoista vuoden yhdessäolo päättyi lopulta erilleenkasvuun.

– Se ei ollut helppo päätös, mutta meille ero oli paras ratkaisu. Olemme nyt onnellisia ja hyvät vanhemmat lapsillemme.

Liitosta Jukalla on alakoulua käyvä Sisu ja tarhaikäinen Lili. Lapsiensa kanssa eri mantereilla asumista Jukka kuvaa hirveäksi.

– Onneksi videopuhelut toimivat. Pian he pystyvät lentämään Losiin, ja olemme hoitaneet kaiken entisen puolisoni kanssa hienosti. Olimme hänen kanssaan niin pitkään yhdessä, lukiovuosista asti, että välimme ovat edelleen erittäin hyvät. Vietimme juuri mökillä viikon koko perheen voimin.

– Sekin vie ajatukset pois työstä, kun touhuaa lasten kanssa mökillä. Rakensimme viimeksi valtavan hiekkalinnan, jossa oli puroja, keppejä ja simpukoita. Suomi on lapsille ihana maa, mutta toistaiseksi haluan asua Losissa. Yritän keskittyä kaupungin hyviin puoliin, mutta Suomi on aina kotimaani. Eikä sitä tiedä, vaikka joskus hankkisin mökin Garda-järven rannalta.

Lapset ovat yksi Jukan elämän tärkeimmistä asioista.

– Heidän saamisensa oli hienoa, sillä yhtäkkiä en ollutkaan vain itsestäni vastuussa.

"Haluamme synnyttää lapsemme täällä"

Tällä hetkellä Jukka on Suomessa jouluun asti. Hän ehti jo aiheuttaa pienen somekohunkin:

Kihlattu Chachi Gonzales, 23, odottaa pariskunnan ensimmäistä yhteistä lasta, jonka laskettu aika on marraskuussa.

– Haluamme synnyttää vauvan täällä. Siten tyttö saa Suomen kansalaisuuden. Chachi tykkää Suomesta yli kaiken, hän on ihastunut etenkin vuodenaikoihin. Olen tosi iloinen, että Texasin lämmössä kasvanut tyttö viihtyy täällä näin hyvin.

Avioon pariskunta aikoo astella pienesti maistraatissa Suomessa ja järjestää isommat häät myöhemmin Meksikossa.

– Meillä oli eilen vuosipäivä ja olimme syömässä hienosti Palacessa. Olin vain kuvannut niin paljon ja Chachi on tietysti reippaasti raskaana, joten aloimme nuokkua kesken ruokailun. Pyysimme sitten loput ruoat mukaan, Jukka nauraa.

Jukka sanoo olevansa parempi isä, kun saa itse olla onnellinen.

– Haluan, että perintöni lapsille on seuraava: hän teki asioita, joita halusi, oli hyvä isä, joka antoi huomiota lähipiirilleen, rakasti sydämellä ja eli suurella liekillä.

Tärkeää on myös tarjota lapsille turvallinen, rakkaudentäyteinen elämä.

– Haluan, että lapsilleni kasvaa hyvä itsetunto ja hyvä sydän. Sellaiset eväät kestävät aikuisuuteen asti, ja he voivat luottaa, että omat siivet kantavat, kun sen aika on.

Näitä Jukka on pohtinut terapiassa.

– Lapsuudessani olin vastuunkantaja, joka murehti pitkään pikkuveljeä ja montaa muuta asiaa. Vasta terapiassa opin järjestämään asioita ja niiden tärkeysjärjestystä uudestaan. Ja sanoittamaan tunteitani.

– Äitini on minulle maailman rakkain, mutta silti hän ei tehnyt kaikkea hyvin. Lapsen rooli ei ole murehtia vanhemmistaan. Siksi en halua, että omat lapseni joutuvat koskaan huolehtimaan minusta tai olemaan kiitollisuudenvelassa.

– Täytän ensi vuonna 40, mutta haluan aina pitää pilkkeen silmäkulmassa ja lapsenmielisyyteni. Myös 70-vuotias isäni on samanlainen. Ikä on vain numero.

Jukka Henry Mikael Hildén

Syntynyt: 3.8.1980 Seinäjoella.

Asuu: Los Angelesissa.

Perhe: Kaksi lasta edellisestä avioliitosta. Puoliso Chachi Gonzales. Yhteinen vauva syntyy marraskuussa.

Ajankohtaista: Duudsonit: Päällikkö-sarja keskiviikkoisin MTV3-kanavalla. 

Mitä Duudsoneille kuuluu?

Suomeen Jukka saapui jo kesän alussa kuvaamaan Duudsoneiden uutta Päällikkö-sarjaa Pohjanmaalle. Ohjelmassa kovakuntoiset suomalaiset ottavat mittaa toisistaan niin fyysisissä kuin henkisissä tehtävissä.

– Osallistujat vietiin äärirajoille. Esimerkiksi eräs tehtävä oli työntää autoa 100 metriä – mutta auto pitää ensin kaivaa esiin kahden metrin syvyydestä. Pelkästään savisen maan lapiointi vei monta tuntia. Mutta pelkällä hauiksella ei pärjää, vaan kovissa paikoissa myös päässä pitää leikata.

Onnenhetkiä aiheutti myös yhdessäolo rakkaiden ystävien Jarppi Leppälän, HP Parviaisen ja Jarno Laasalan kanssa.

– Ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen palasimme yhteen kuvaamaan tv-ohjelmaa. Oli huikeaa kävellä meidän maatilalle ja nähdä vanhat julisteet, fanipostit ja muut nostalgiset esineet. Sieltä kaikki sai aikoinaan alkunsa.

Nelikko on yleensä hajaantunut ympäri maailmaa.

– Minä olen Losissa, Jarppi ja HP pitävät kotimaata pystyssä ja Jarno reissaa ja katsoo uusien bisnesten perään. Kyllä meillä nauru raikasi, kun saimme olla yhdessä. Vaikka olemme kasvaneet ja elämään on tullut uusia asioita, tsekkaamme säännöllisesti, missä mennään.

Tasaisin ajoin he myös keskustelevat siitä, mitä kukin haluaa tehdä yksin ja mitä halutaan tehdä yhdessä.

– Meidän taival ja ohjelmat tulevat muuttumaan sekä kehittymään meidän mukanamme. Olemme tehneet tätä viisitoista vuotta, ja Rabbit on oikeasti hyvä työpaikka. Meidän arvoihin kuuluu esimerkiksi tarjota tukea työntekijöille. Me välitämme ihmisistä, jotta vältymme loppuunpalamisilta, Jukka sanoo viisaasti.

Kommentoi »