Juha Muje toipuu vaativasta leikkauksesta ja on valmis uusiin haasteisiin
Puheenaiheet
Juha Muje toipuu vaativasta leikkauksesta ja on valmis uusiin haasteisiin
Näyttelijä Juha Muje nähdään 16. helmikuuta ensi-iltaan tulevassa Varasto 2 -elokuvassa, joka kuvattiin viime kesänä. Hänellä oli jo silloin ankaria kipuja jalassaan, mutta tilanne on ihan toinen tammikuun lopussa tehdyn operaation jälkeen. Mies on kohta valmis näyttämölle!
1Kommenttia
Julkaistu 8.2.2018
Apu

Näyttelijä Juha Mujeen, 67, ääni on yhtä poikamaisen reipas kuin aina, eikä mistään voi päätellä, miten hankalia viime viikot ovat olleet.

- Jalkani verisuonet rassattiin tammikuun lopussa Meilahdessa tehdyssä leikkauksessa. Se meni erinomaisesti ja nyt pitää olla kärsivällinen, jotta toipuminen sujuu toivotusti. Kärsivällisyyttä tämä kysyy, työtään rakastava Muje sanoo.

Alaraajoja tukkivassa valtimotaudissa jalkoihin johtavat valtimot ahtautuvat, jonka seurauksena verenkierto heikentyy, ja valtimoihin kehittyy tukoksia. Sellainen oli Juha Mujeenkin tilanne ennen leikkausta. 

Rakastettua näyttelijää voi kuitenkin nyt nähdä Taru Mäkelän ohjaamassa Varasto 2 -elokuvassa, jonka maanlaajuinen ensi-ilta on perjantaina 16. helmikuuta. Se on jatko-osa isot katsojamäärät saavuttaneelle Varasto-elokuvalle, ja mukana on Juha Mujeen lisäksi tuttu näyttelijäkaarti - Kari-Pekka Toivonen, Minttu Mustakallio, Aku Hirviniemi, Hannele Lauri, Vesa Vierikko ja Esko Salminen.

Jatko-osassa Rousku (Toivonen) ja Raninen (Hirviniemi) pakenevat työttömyyttään perustamalla rakennusalan yrityksen. Ammattitaidottomuus ei ole este, ja kirjanpitokin kunnossa kun Rouskun anoppi (Lauri) hoitelee asiat. Duunariyrittäjät tietävät, että köyhä saa olla muttei keinoton.

Elokuva kuvattiin viime kesänä, jolloin Juha Muje oli kärsinyt jo pidempään jalkakivuistaan. Ennen sitä hän näytteli koko kevään Tampereen Työväen Teatterissa Kissa kuumalla katolla -näytelmän keskeistä pääroolia, Big Daddya.

- Muita töitä en kuvausten jälkeen ole tehnytkään, mutta nyt odotan huhtikuuta. Silloin pitäisi aloittaa uuden näytelmän harjoitukset Suomen Kansallisteatterin suurella näyttämöllä, hän sanoo.

Luvassa on nimekkään tekijäjoukon uusi näytelmä, jonka ensi-ilta on ensi syksynä.

Teksti Liisa Talvitie, kuva Kirsi Tuura

1 kommentti