Tuulilasi

Joulun menoliikenne sujunut rauhallisestiJoulun menoliikenne sujunut rauhallisesti

Joulun menoliikenne on tänään sujunut toistaiseksi rauhallisissa merkeissä koko Suomessa. Liikennemäärät ovat olleet suurempia kuin normaalina talviperjantaina, mutta ruuhkilta ja pahoilta onnettomuuksilta on vältytty.
Kuvat All Over Press

Joulun menoliikenne on näkynyt ennakoidusti esimerkiksi Helsingin ulosmenoteillä normaalia suurempina liikennemäärinä. Liikenne on tästä huolimatta ollut sujuvaa.

"Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että joulun menoliikenteen vilkkaimmaksi päiväksi ennakoitu perjantai on sujunut liikenteen osalta erinomaisesti. Ajokeli on ollut hyvä ja ihmisillä on selvästi joulumieltä ja malttia matkassa mukana", kertoo Liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Tuomas Komulainen.

Liikenneviraston arvion mukaan joulun menoliikenne näkyy tiestöllä tavanomaista suurempina liikennemäärinä noin kello 18 asti. Monilla liikenteen mittauspisteillä päivän huippu on mitä luultavammin jo saavutettu, mutta liikenne jatkuu edelleen vilkkaana iltaan saakka.

Joulun menoliikenne jakautuu tänä vuonna pääasiassa kahdelle päivälle, perjantaille ja lauantaille. Myös lauantaina 23.12. liikennettä on tavallista viikonloppua enemmän. Lauantaille on luvattu monin paikoin lumisateita, jotka voivat haitata liikennettä.

Julkaistu: 22.12.2017