Tuulilasi

Joukkoliikenteen suosio kasvussa

Joukkoliikenteen suosio kasvussa
Joukkoliikenne on kasvattanut tasaisesti suosiotaan. Esimerkiksi Lahden seudulla paikallisliikenteen matkustajamäärä kasvoi jälleen vuonna 2017. Busseihin noustiin 7 301 000 kertaa, mikä on 210 200 nousua enemmän kuin vuonna 2016.
Julkaistu: 17.1.2018
Matkustajia oli noin 3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Matkustusmäärät kasvoivat pitkin vuotta ja varsinkin kuluneen syksyn viileys ja sateisuus näkyivät matkustajamäärän jyrkässä nousussa lokakuussa, jolloin nousuja oli peräti 63 000 enemmän kuin vuoden 2016 lokakuussa.
Vuonna 2017 joukkoliikenteen lipputuotteita kehitettiin monin tavoin. Yötaksa poistettiin heti vuoden alusta. Uusina lipputuotteina lanseerattiin päivä-, mobiili- ja seniorilippu. Päiväliput tulivat myyntiin hiihdon MM-kisojen alla helmikuussa ja niitä voi ostaa 1 – 7 vuorokaudeksi. Kertakortteja ostettiin vuoden aikana hieman yli 2000 kpl. Niin ikään helmikuussa avattiin Lahden seudun liikenteen mobiililippusovellus, josta voi ostaa kerta- ja päivälippuja. Mobiililippuja ostettiin viime vuonna yli 22 500 kappaletta. Seniorilippukokeilu alkoi elokuussa ja saavutti heti suuren suosion; lastenlipun hintaisia seniorimatkoja tehtiin viiden kuukauden aikana lähes 120 500 kpl. Lahden seudun joukkoliikennelautakunta päätti kokeilun perusteella tehdä seniorilipusta vakituisen lipputuotteen tämän vuoden alusta alkaen. Seniorilipulla kaikki 65 vuotta täyttäneet ovat oikeutettuja matkustamaan arvolipulla alennettuun hintaan arkisin klo 9 -14 sekä viikonloppuisin koko päivän ajan.
Suosituin bussilinja oli numero yksi Liipolan, Kauppatorin ja Jalkarannan välillä. Linjalla on eri kirjainvariaatioita sen mukaan, mitä reittiä vuoro Jalkarannassa ajaa. Osa vuoroista jatkaa Messilään asti. Linjalla oli vuoden aikana yhteensä noin 929 000 nousua, mikä on 12,7 % koko matkustusmäärästä.
Kommentoi »