Jotain pysyvää
Puheenaiheet
Jotain pysyvää
Avun toimitus toivottaa kaikille lukijoillemme oikein hyvää joulua ja mahdollisimman onnellista uutta vuotta!
18.12.2012
 |
Apu

Keitän jääräpäisesti aattoaamuna joulupuuron, vaikka maito palaa joka vuosi pohjaan ja joudun hinkkaamaan mustunutta kattilanpohjaa puhtaaksi sokeripalalla. Piilotan puuroon mantelin, lämmitän glögiä ja kutsun perheen pirtinpöydän ääreen. Kaikki onneksi ymmärtävät olla valittamatta palaneen mausta. Mantelin löytäjälle ennustamme onnellista tulevaa vuotta.

Kuuntelemme joulurauhan julistuksen. Kuusi koristellaan. Osku-koira häärää malttamattomana lahjojen kimpussa. Iltakävelyllä ihailemme hautausmaan kynttilämerta. Sitten joulusaunaan. Päivän kulku toistuu vuodesta toiseen samanlaisena kuin lapsuudenkodissa.

On hienoa, että elämässä on jotain pysyvää, toistuvaa ja muuttumatonta. Se tuo lämpimän ja turvallisen tunteen. Tuo tunne korostuu, kun maailma ympärillä on pirstaleinen ja sekava. Rutiinit ja toistuvuus ovat meille hyväksi.

Vuodenvaihteen juhlakauden jälkeen alkavat härkäviikot, loppiaisesta pääsiäiseen kestävä jakso, jolloin ei ole arkipyhiä eikä poikkeuksia, vaan töitä tehdään tasaisesti viisi päivää viikossa. Yksitoikkoisten härkäviikkojen aikana ihmiset tuntuvat voivan hyvin. Säännöllisyys helpottaa elämää. Työttömiltä tämä luksus puuttuu. Toivotaan, että vuonna 2013 mahdollisimman monelle järjestyy töitä. Myös me täällä Avussa osallistumme talkoisiin.

Avun toimitus toivottaa kaikille lukijoillemme oikein hyvää joulua ja mahdollisimman onnellista uutta vuotta!

Kommentoi »