Jörn Donner ei kadu kohulausuntoaan lapsistaan: "Ei heitä voi kaivatakaan"
Puheenaiheet
Jörn Donner ei kadu kohulausuntoaan lapsistaan: "Ei heitä voi kaivatakaan"
Kirjailija, elokuvaohjaaja Jörn Donnerin, 84, suorasukainen haastattelu viikonvaihteen Kuukausliitteessä on herättänyt paheksuntaa. Hän ei ole pitänyt mitään yhteyttä neljään lapseensa, mutta kahden nuorimman poikansa kanssa Donner sanoo olleensa normaali isä.
3Kommenttia
Julkaistu 5.2.2018
Apu

Suorista ja monesti hämmennystä aiheuttavista mielipiteistään tunnettu Jörn Donner on ällistynyt kuullessaan, että hänen haastattelunsa viime lauantaina ilmestyneessä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä olisi aiheuttanut keskustelua sosiaalisessa mediassa.

- En seuraa sosiaalista mediaa, joten en tiedä tästä yhtään mitään. Mitä kummallista siinä oli?

Kuukausiliitteen Perhesiteitä-haastattelussa hän ja poikansa, kirjailija Rafael Donner, 27, kertovat isän ja pojan suhteestaan. Rafael ja hänen isoveljensä Daniel ovat Jörn Donneria lapsia hänen nykyisestä avioliitostaan toimittaja Bitte Westerlundin kanssa.

Donner kertoo Kuukausiliitteessä, että hänellä on kuusi lasta eri suhteista, mutta hän on pitänyt huolta vain nuorimmistaan Rafaelista ja Danielista:

- Olin ihan tavallinen isä, joka vei lapsiaan jalkapalloharjoituksiin. Neljän muun lapseni kanssa en ole ollut juuri tekemisissä, Donner kertoo Kuukausiliitteessä.

Hän perustelee ratkaisuaan sillä, että yhteydet kahteen ensimmäiseen poikaan katkesivat näiden äidin hankaluuden takia.

- Ensimmäinen vaimoni vei minulta tapaamisoikeuden poikiini. Jos ei ole elänyt lastensa kanssa, ei heitä voi kaivatakaan, Donner sanoo Apu-lehdelle.

Kaksi seuraavaa lasta olivat Jörn Donnerin mukaan vahinkoja, eikä hän elänyt suhteessa lasten äitien kanssa.

- Ruotsissa asuva 36-vuotias poikani sai kuulla vasta täysi-ikäisenä, että olen hänen isänsä. Meillä on ihan hyvät suhteet keskenämme, hän sanoo.

Donnerin ja Meri Vennamon suhteesta vuonna 1981 syntynyt tytär kuoli alkoholisoituneena viime syksynä. Donner kertoo Kuukausiliitteessä, että se oli valitettava tapaus:

- Vähän aikaa sitten hän kuoli omaa syytään. Se oli valitettava tapaus, mutta en käynyt edes hautajaisissa, Donner kertoo Kuukausiliitteessä.

Jörn Donner sanoo, ettei hänellä ole asiasta enempää kommentoitavaa.

Teksti Liisa Talvitie, kuva Kari Kaipainen

Juttua käsitelty 5.2. kello 10:57: Otsikkoa muokattu, lisätty lainaus Kuukausiliitteestä.

3 kommenttia