Apu

Jorma Uotinen: ”Odotan koronarokotusta ja aion ottaa sen heti, kun saan – kuulun ikäni puolesta riskiryhmään”

Jorma Uotinen: ”Odotan koronarokotusta ja aion ottaa sen heti, kun saan – kuulun ikäni puolesta riskiryhmään”
– En pelkää kuollakseni mitään, koska kaikkihan me kuolemme. Se täytyy oppia hyväksymään. Mutta toivon, että ­järkeni säilyy elämän loppuun asti, Uotinen sanoo.
Julkaistu: 15.2.2021
Jatka lausetta Jorma Uotinen: Lapsuuteni sitkein haave oli ... tulla kuuluisaksi näyttelijäksi ja esiintyjäksi. Haaveeni on toteutunut. Kaikki on mennyt loogisesti, mutta en usko kauheasti johdatukseen. Ihminen tekee valintojaan ja toimii niiden mukaisesti, jos mahdollista.
Teini-iässä ihailin erityisesti venäläistä balettitanssija Rudolf Nurejevia, jonka olen saanut myös tavata. Nurejev oli ensimmäinen kuuluisa loikkari ja muodin trendisetteri, joka toi pitkät saappaat ja isot karvahatut -muodin miehille. Toinen iso idolini oli Rolling Stonesin Mick Jagger, ja äitini joutui tekemään minulle samanlaisen samettitakin kuin hänellä oli. Jaggerinkin tapasin ­myöhemmin levytysstudiossa Pariisissa.
Minuun jäi pysyvät jäljet, kun sairastuin 19-vuotiaana hermotulehdukseen, joka halvaannutti ja vei puhe­kyvyn. Siitä jäi minulle pysyvät henkiset jäljet, ja tapahtunut myös suuntasi elämääni voimakkaasti tanssiin.
"Suomen ja suomalaisten olisi jo aika luopua itsensä tarpeettomasta vähättelystä. Meidän ei ole syytä kokea alemmuuskomplekseja verrattuna muihin kansallisuuksiin."

En pelkää mitään, ainakaan kuollakseni

Liikutun yleensä kyyneliin aika harvoin. Joskus taide-­elämys tai aistimus voi olla niin voimakas, että se liikuttaa kyyneliin saakka. Talent-kisan alkukarsinnoissa oli esitys, jonka aikana olin lähellä liikutusta.
Ystäväni ihmettelevät vahvaa toleranssiani. Siitä olen saanut työssänikin kehuja. On ikävää, jos ihmiset käyttävät vihapuhetta, ja vältän sitä viimeiseen asti. Vihan tunteelle ei voi mitään, tunne ei valehtele. Silti vihastun tai suutun harvoin.
En pelkää kuollakseni mitään, koska kaikkihan me kuolemme. Se täytyy oppia hyväksymään. Mutta toivon, että ­järkeni säilyy elämän loppuun asti. Elämä on jatkuva prosessi, joten kannattaa olla tässä hetkessä kiinni, ei haikailla menneiden perään.
Juuri nyt ottaa päähän koronatilanne. Siihen ei voi vain vaikuttaa itse. Sen kanssa täytyy elää, vaikka tämä onkin kauhistuttava juttu koko maailmalle. Odotan rokotusta ja aion ottaa sen heti, kun saan. Kuulun ikäni puolesta riskiryhmään, joten saan sen toivottavasti pian.
Suomen ja suomalaisten olisi jo aika luopua itsensä tarpeettomasta vähättelystä. Meidän ei ole syytä kokea alemmuuskomplekseja verrattuna muihin kansallisuuksiin. Meillä on oma voimamme, ja voisimme yhtä hyvin tunnustaa hyvät puolemme.
"Aion vielä opetella ruotsin kielen. Minulla on hirveä kompleksi siitä, että en puhu sujuvaa ruotsia vaan stockmannsvenskaa."

Lenkkeily? Nej tack!

Minun jumalassani mukavinta on ihmisen rajattomat mahdollisuudet. En ole uskonnollinen ihminen. Minulle ihminen on jumala.
Jos olisin nainen, olisin tietysti kaunis, älykäs ja ihana.
Luulin itsestäni liikoja, kun kuvittelin, että voisin ­kirjoittaa kirjan. Se johtuu osittain laiskuudesta ja siitä, että kielen kunnioitukseni ja vaatimukseni ovat niin korkealla.
Yrityksistäni huolimatta en ole oppinut harrastamaan lenkkeilyä. Koitin joskus, mutta se ei sopinut lihaksistolleni tai mielelleni. Pysyn kunnossa miten pysyn, en ole huippukuntoinen. Treenailen kotona silloin tällöin ja ennen esitysrupeamaa joudun vaivaamaan itseäni ruumiillisesti.
Aion vielä opetella ruotsin kielen. Minulla on hirveä kompleksi siitä, että en puhu sujuvaa ruotsia vaan stockmannsvenskaa. Minulla oli yksi­tyis­opettaja, kun olin Kansallisbaletin johdossa. Olen aina rakastanut ruotsin kieltä.
Päivitetty 15.2. – Ilmestynyt 7.2.2021
1 kommentti