Apu

Jonne Aaron: "Haen elämääni harmoniaa"


Jonne Aaron viettää joulua uudessa kodissa.

Risteyksessä -albumisi kuulostaa enemmän Negativelta kuin edellinen sooloalbumisi. Onko bändiaikoja ikävä?

– Negative on rakas asia. Identiteettini on rakentunut siihen teinistä asti. Minulla on kyllä bändiläisiä ikävä, mutta ei bändielämää. Oli tavallaan helpotus päästää siitä irti. Viimeiset ajat tunsin, että aivan kuin olisin vetänyt kivirekeä yksin eteenpäin. 

Mikä sooloartistiudessa on erilaista? – Ajelen nykyään keikkamatkoja omalla autolla. On ollut vapaampi fiilis. Suomi on tullut tutuksi.

Millä tavalla Vain elämää -ohjelmaan osallistuminen vaikutti uraasi? – Ohjelman vaikutti varmasti soolouralle lähtemiseeni. Sain siitä rohkeutta. Ohjelma tuli muutenkin elämässäni oikeaan saumaan. Sain itseäni kasaan eron ja isoäidin kuoleman jälkeen. 

Miten olet muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana? - Haen nyt elämääni enemmän harmoniaa ja tasapainoa. Puran pahaa oloani urheiluun. Olen oppinut, että aina ei jaksa olla luova, joten silloin voi lähteä vaikka ajamaan maastopyörällä. Olen saanut kasvaa aikuiseksi musiikkihiekkalaatikolla. Monet ikätoverit ovat perustaneet perheen ja käyvät päivätöissä. Olen viime aikoina miettinyt koiran hankkimista. Myös ulkonäköni on muuttunut. En tiedä, tekeekö kajaali-Jonne vielä joskus paluun.  

Esiinnyt 14.12 nähtävässä Joulumielelle -konsertissa. Miten itse vietätä joulua? – Toivottavasti uudessa kodissa, johon olen kantanut tavaroita pikkuhiljaa. Olen kutsunut isoveljeni Tommin ja pikkuveljeni perheineen luokseni. Pikkveljelläni on kaksi lasta, joista toinen kummipoikani. He ovat mahtavia. Toivottavasti he nyt tulevat, enkä lämmittele aattona yksin mikrossa jotain maksalaatikkoa.  

Jonne Aaronin, 31, toinen sooloalbumi Risteyksessä julkaistiin alkutalvesta. Laulaja lähtee kiertueelle tammikuussa. 7.12 hän esiintyy Vain elämää Goes Punainen Risti -ohjelmassa Nelosella.

Julkaistu: 5.12.2014