Jonna Järnefelt: "Olen avioerolapsi, jolle kävi hyvin"
Puheenaiheet
Jonna Järnefelt: "Olen avioerolapsi, jolle kävi hyvin"
Jonna Järnefelt sai vanhempien eron myötä bonusperheen. Näyttelijästä elämässä on pahempiakin asioita kuin avioero.
Julkaistu 11.8.2016
Apu

Jonna Järnefelt on yksi Ex-onnelliset -draamasarjan näyttelijöistä. Johanna Vuoksenmaan kirjoittama ja ohjaama sarja kertoo eroperheistä, jotka muuttavat samaan kerrostaloon. Talo on rakennettu nimenomaan eroperheiden tarpeita ajatellen.

Järnefelt on itse avioliitossa teatterijohtaja Asko Sarkolan kanssa, mutta näyttelijällä on kokemusta erosta ja uusioperheen elämästä monelta kannalta.

- Olin neljävuotias, kun omat vanhempani erosivat. Tuohon aikaan erosta ei juuri puhuttu, se oli yksityisasia. Olen sanonut eroa tekeville, että hei minäkin ole eroperheen lapsi ja minulle kävi hyvin. On pahempiakin asioita kuin ero. Toki se on surullista ja sitä päätöstä pitää kunnioittaa.

Jonna sai lapsena bonusperheen ja lisää sisaruksia, kun isä avioitui uudelleen. Hän kokee, että hänellä on ollut kaksi äitiä. Sarkolalla oli edellisestä liitosta kolme lasta, joille Järnefelt on vuorostaan ollut läheinen aikuinen.

- Olen kasvanut tällaiseen todellisuuteen. Sen tiedän, että eroperheessä kenenkään on turha tulla sanomaan, mitä pitäisi tehdä. Roolihahmoni on taas eron keskellä hulvaton paniikissan.

Järnefeltillä on itsellä kolme tytärtä, joista nuorin on 13-vuotias. Ex-onnellisten kuvausten jälkeen hän kuvasi Virossa elokuvaa, marraskuussa on teatterin vuoro. Meneillä on luova tauko, jolloin Järnefelt keskittyy musiikkiprojekteihin. Terveys on kunnossa.

- Minulla oli välilevyn pullistuma, joka leikattiin keväällä. Nyt voin taas rythtyä tanssimaan, kun ryhtikin on kunnossa.

Ex-onnelliset alkaa MTV3-kanavalla 12.9 klo 21

Kommentoi »