Apu

Jone Nikula tanssijavaimo Hanna Karttusesta: " Ei ole mitään syytä notkua jätkien kanssa baarissa, kun kotona on niin kivaa"


- Pelkäsin aluksi, että hän syö vain salaatinlehtiä ja raejuustoa, Jone Nikula muistelee tapaamista vaimonsa, ammattitanssija Hanna Karttusen kanssa.
Kuvat Jaakko Jaskari

Jone Nikula ja Hanna Karttunen saapuivat eilen hyväntuulisina Tennispalatsin Scape-salin avajaisiin, vaikka kesälomista ei ole tietoakaan.

Hannalle kertyy vuodessa useita työmatkapäiviä ulkomailla, niin kesälläkin. Tänä vuonna hän on ehtinyt esiintyä muun muassa Portugalissa kuin Venäjälläkin. Radio Rockilla juontaja-toimittajana työskentelevä Jone ehtii harvemmin mukaan vaimon työmatkoille.

- Emme laske niitä päiviä, jotka olemme erillään vaan niitä, joina olemme yhdessä, kaksi vuotta sitten Hannansa kanssa avioitunut Nikula sanoi.

 Hanna arvelee, että heidän liittonsa ei ole ihan perinteisin.

– Meillä on omanlainen liitto, jossa on rakkautta, huumoria ja luottamusta, hän sanoo.

– Meillä on todella kivaa yhdessä. Meidän ei ollut missään vaiheesa pakko mennä naimisiin, vaan menimme, koska halusimme, Jone sanoo.

Useita maailmanmestaruuksia tanssijana napannut Hanna on noudattanut lapsesta asti terveellisiä elämäntapoja. Miten rokkikukkona tiedetyn Jonen elämäntavat ovat hitsautuneet yhteen vaimon kanssa?

- Kun tapasimme, pelkäsin aluksi, että hän syö vain salaatinlehtiä ja raejuustoa. Mutta onneksi hän syö ihan tavallista ruokaakin. Hannan kautta olen kyllä petrannut omiakin tottumuksia. Ei ole mitään syytä notkua jätkien kanssa baarissa, kun kotona on niin kivaa.

Julkaistu: 29.6.2016