Tuulilasi

Jokkiksen ensimmäinen EVK-mestaruus ratkaistaan Kiteellä


Ensi viikonloppuna Kiteellä tehdään historiaa, kun jokamiehenluokan ensimmäinen etuveto- ja kardaaniluokan Suomen mestaruus ratkaistaan Aimon vauhdikkaalla rallicross-radalla.
Kuvat Martti Rosendahl

Kiteellähän on ajettu aikaisemmin kaksi kertaa yleisen luokan Suomen mestaruudesta, mutta tällä kertaa kilpailemaan pääsee vain etuvetoisilla ja kardaaniautoilla. Radalla tullaankin näkemään mm. Volvoja, Fordeja, Opeleita ja Saabeja.

Mestaruutta on tulossa jahtaamaan 151 kuljettajaa eri puolelta Suomea, ja kilpailusta on tulossa kovatasoinen, sillä kisaan on ilmoittautunut kokeneita ja menestyneitä kuljettajia suomalaisen autourheilun huipulta. Mukana on muun muassa viime viikonlopun Joensuun Rallicrossin SM-osakilpailun SRC-luokan voittaja, Noormarkun UA:n Joni-Pekka Rajala, jonka meriittilistalta löytyy myös jokamiehenluokassa useampi yleisen luokan SM-voitto sekä Asfaltti- että Kardaanikunkku-voittoja. Rajalan kilpakumppaneita ovat esimerkiksi tämän vuoden Kardaanikunkun voittaja LapUA:n Tomi Pihlajamäki, moninkertainen SM-finalisti HoMK/UA:n Esa Kirsilä sekä viime vuoden Kardaanikunkku JuvanUA:n Janne Viitikko. Vahvan vastuksen tulevat antamaan monet itäsuomalaiset kuljettajat, joille Aimon rata on tuttu.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden talkooporukka on uurastanut useamman kuukauden ajan Aimon rata-alueella. Kilpailijoita varten alueelle on rakennettu uusi, yli kahden hehtaarin kokoinen varikko. Radan päärakennus on saanut sadan neliön laajennusosan, joten kuuluttajalla, tuomaristolla ja lehdistöllä on nyt omat toimivat tilat.

Yleisön pysäköintialuetta on myös laajennettu, jotta katsojat pääsevät ajamaan lähemmäksi rata-aluetta. Kisaviikonlopun ajaksi rata-alueen läpi kulkeva tie suljetaan, joten kilpailijat ja yleisö ohjataan rata-alueelle eri reittejä pitkin: kilpailijat käyttävät vain pohjoista, 6-tien liittymää, ja yleisö pääsee paikalle ainoastaan eteläisestä, Kiteentieltä lähtevästä liittymästä. Paikalle on opastukset niin 6-tieltä kuin Kiteentieltäkin.

Kilpailualueella on keskikarjalaiseen tapaan monipuoliset ravintolapalvelut, joissa on myös erikoisruokavaliot huomioitu. Perheen pienimmille järjestetään puuhaa Vekaravarikolla, mistä löytyy muun muassa pomppulinna, seikkailurata ja väritystehtäviä. Kauppakujalla on mahdollisuus tehdä ostoksia kilpailun katsomisen lomassa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 12.8.2014