Johanna Pakonen luuli potevansa migreeniä - yhtäkkiä häntä kiidätettiin ambulanssissa: "En muista matkasta mitään"
Puheenaiheet
Johanna Pakonen luuli potevansa migreeniä - yhtäkkiä häntä kiidätettiin ambulanssissa: "En muista matkasta mitään"
Johanna Pakonen ehti niin huonoon kuntoon, ettei ensin edes tajunnut olevansa sairaalassa. Apu tavoitti laulajan torstaina.

Laulaja Johanna Pakonen säikäytti faninsa julkaisemalla keskiviikkona Instagramissa postauksen, jossa kertoi kotiutuneensa juuri sairaalasta.

Johanna oli kiidätetty sinne korkean kuumeen ja päänsäryn takia. Vointi oli niin huono, ettei hän muista tapahtuneesta oikein mitään.

- Minulle nousi 39 asteen kuume jo kaksi viikkoa sitten. Sen jälkeen kuume sahasi ylös alas. Pystyin hoitamaan työni, mutta olin keikan jälkeen kanttu vei. Päätäni tuntui puristavan panta. Kuvittelin säryn olevan migreeniä, ja odotin, että se menisi pois, torstaina kotoaan tavoitettu laulaja kertoo.

Ensihoitajat huolestuivat

Sunnuntai-iltana hän kaatui sänkyyn kummipoikansa rippijuhlien jälkeen. Hän tekstasi äidilleen, että ”nyt on niin huono meininki, että varaudu tulemaan hätiin huomenna”. Äiti tulikin ja todettuaan, ettei tytär jaksanut nousta sängystä ylös edes käydäkseen vessassa, hän soitti Oulun yliopistollisen sairaalan päivystykseen. Sieltä neuvottiin, että hän soittaisi ambulanssin, jotta ensihoitajat voisivat tarkistaa Johannan kunnon.

- Päänsärky ja pitkä kuumeilu huolettivat ensihoitajia ja minut vietiin ambulanssilla sairaalaan tutkittavaksi. En muista matkasta mitään. Aluksi en edes tiennyt olevani sairaalassa. Halusin vain nukkua. Olin niin heikossa hapessa, että hoitaja käytti minua vessassakin sängyllä, koska en jaksanut kävellä. Minut pantiin letkuihin, jotta saisin nestettä ja särkylääkettä.

Pelkäsi allergiaa

Johannan pää ja keuhkot kuvattiin. Keuhkot tutkittiin myös varjoainekuvauksella. Tämä hieman jännitti multiallergista artistia, koska varjoaineellekin voi olla allerginen. Onneksi se ei aiheuttanut oireita eikä tutkimuksista löytynyt mitään hälyttävää. Veriarvotkin olivat hyvät.

Kuumeen ja päänsäryn arveltiin johtuvan enteroviruksesta. Siihen ei ole mitään täsmälääkettä, vaan se menee ohi levolla ja oireenmukaisella lääkityksellä, kuten särkylääkkeillä.

- Enterovirus voi aiheuttaa aivokalvontulehdusta, minkä takia minua kehotettiin tulemaan takaisin sairaalaan, jos menisin sekavaksi. Kotiin pääsin jo tiistain vastaisena yönä. Äitini ja isäpuoleni ovat olleet koko ajan seuranani sekä auttaneet lastenhoidossa.

Sairausloma vaatii äänen menemistä

Johanna arvelee saaneensa helposti käsistä tarttuvan enteroviruksen päiväkoti-ikäiseltä tyttäreltään. Tämä oli edellisellä viikolla kipeä, mutta oireet olivat lievempiä.

- Omakin oloni on jo paljon parempi. Päänsärky on lakannut ja olen saanut syödyksi kanakeittoa. Uskoisin olevani lauantaina niin hyvässä kunnossa, että voin mennä keikalle. Me artistit jäämme sairauslomalle vain, jos pää on kainalossa. Omalla kohdallani se tarkoittaa, ettei ääni kulje.

Kommentoi »