Image

JoelPihlajamaa UpCloud, (10 startup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 6/10)


JoelPihlajamaa UpCloud, (10 startup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 6/10) Image ja Slush valitsivat kymmenen kasvuyrittäjää, joita kannattaa nyt seurata. Slush-tapahtuma järjestetään 18.–19.11. Helsingin Messukeskuksessa.
Kuvat Juuso Westerlund

Markkinoiden parasta pilvipalvelua.

UpCloud on alallaan teknisesti parempi ja hinnaltaan edullisempi kuin Amazon Web Services, Google, Microsoft tai IBM:n SoftLayer. Piste. Yrityksen perustaja Joel Pihlajamaa esittää asian kuin siinä ei olisi mitään kummallista. Amazon on maailmalla johtava yritys IaaS-pilvipalvelujen tarjoamisessa. UpCloudin suorituskyky on 19-kertainen Amazon Web Servicesiin verrattuna. Ja sama Amazonin palvelu maksaa kahdeksan kertaa enemmän.

Syyskuussa 2011 perustettu yritys syntyi Sigmatic Oy:n sisällä. Webhotelli- ja hosting-palveluita tarjonnut Pihlajamaan yritys oli ryhtynyt kehittämään tuntipohjaista pilviliiketoimintaa. Pian Pihlajamaa huomasi, että mikään alan iso toimija ei palvele asiakkaita niin hyvin kuin olisi mahdollista. Nyt palvelinsaleja on kolme, Helsingissä, Lontoossa ja Chicagossa. Ja yritys kasvaa vauhdilla.

UpCloud tarjoaa verkossa toimiville yrityksille palvelintilaa vuokralle. Juju kilpailijoihin nähden on se, että palvelintilaa saa vuokrata tuntitaksalla täysin skaalautuvasti – asiakkaat määrittelevät tuotteen kokoonpanon. Siis: jos kyse olisi vaikka tavaroiden varastoimisesta, niin siinä missä muilta pitää vuokrata varastotilaa pidemmäksi aikaa, voi UpCloudiin tuoda tavarat säilytykseen vaikka tunniksi.

Image ja Slush valitsivat kymmenen kasvuyrittäjää, joita kannattaa nyt seurata. Slush-tapahtuma järjestetään 18.–19.11. Helsingin Messukeskuksessa.

Julkaistu: 17.11.2014