Tuulilasi

Jo riittää autoilijoiden kyykyttäminen!


Suomalainen autoilija on todellinen Kurjuuden Kuningas. Uusin pohjanoteeraus rävähti silmille, kun Jyrki Katainen julkisti hallituksensa uusimman säästöpaketin eilen illalla. Autonkäyttäjille ropsahti tällainen herkkukakku:
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

"Henkilö- ja pakettiautojen vuotuista ajoneuvoveroa korotetaan 150 miljoonalla eurolla niin, että korkeampaa veroa kannetaan vuoden 2016 alusta."

"Liikenteen väylärahoituksesta säästetään 100 milj."

"Liikenteen polttonesteiden veroa korotetaan 42 miljoonalla eurolla."

Tarkat tiedot löytyvät Valtioneuvoston tiedotteesta.

Autoilijoiden kurittamisessa ei ole mitään uutta, mutta nyt alkaa riittää. Me täällä Tuulilasissa ehdotammekin laajaa protestiaaltoa. Seuraavassa alkunuotit.

1. Jokainen uuden auton ostaja teippaa autonsa kylkeen maksamansa ajoneuvoveron määrän – isolla.

2. Perustetaan Kurjuuden Kuningas -ritarikunta. Kunkun arvonimi jaetaan joka itsenäisyyspäivä, samaan aikaan kuin muutkin Pro Finlandiat ynnä muut killuttimet. Kunkku on se suomalainen, joka on edellisenä vuonna maksanut eniten autoveroa.

3. Jätetään autot kotiin joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Vaihdetaan julkisiin, ja kiilataan junissa, busseissa ja metroissa parhaaseen teräsmummotyyliin. Kävelykepit mukaan niille, jotka kehtaavat.

4. Mitä vielä? Ehdottakaa lisää toimenpiteitä!  Miten olisi esimerkiksi lumenaurauksesta luopuminen ja katuvalojen sammuttaminen. Tulisi mahtavia säästöjä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 26.3.2014