Tuulilasi

Jo 80 000 tilausta – Volvo lisää XC40:n tuotantoa

Jo 80 000 tilausta – Volvo lisää XC40:n tuotantoa
Premium-autonvalmistaja Volvo on vastaanottanut lähes 80 000 tilausta uudesta palkitusta XC40 -mallistaan ja aikoo lisätä sen tuotantoa Euroopassa ja Kiinassa vastatakseen isoon kysyntään.
Kuvat

Tuotantoa laajennetaan Gentin tehtaalla Belgiassa, minkä lisäksi Volvo aloittaa XC40:n tuotannon Luqiaon tehtaalla Kiinassa ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Toimenpiteet kuvaavat vuoden autoksi Euroopassa valitun mallin suurta suosiota.

Lisäksi yhtiö ilmoitti tänään, että se esittelee tulevaisuudessa lisää uusia pienempiä CMA (Compact Modular Architecture) -alustaan perustuvia malleja, jotka korvaavat nykyisen V40-mallin.

”XC40:n menestys on ylittänyt suurimmatkin odotuksemme. Pienet SUV-autot on alan nopeimmin kasvava segmentti tällä hetkellä, ja näillä uusilla CMA-malleilla uskomme hyötyvämme lisää tästä kasvusta”, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Tuleviin CMA-alustaan pohjautuviin malleihin lukeutuu myös täyssähköautoja, ja niitä myydään maailmanlaajuisesti kaikilla keskeisillä markkinoilla. Tarkempia tuotetietoja annetaan myöhemmin.

XC40 julkaistiin vuoden 2017 loppupuolella, ja se on ensimmäinen Volvo, joka on voittanut Vuoden Auto Euroopassa -palkinnon.

Uusi XC40 on ensimmäinen malli, joka perustuu Volvon uudelle CMA-alustalle. Yhteistyössä Geely Holdingin kanssa kehitetty CMA tarjoaa Volvolle segmentissä tarvittavia mittakaavaetuja.

Volvo ilmoitti maaliskuussa, että se alkaa valmistaa autoja uudelle sisarmerkilleen Lynk & Co’lle Gentin tehtaalla. XC40:n tapaan ensimmäinen Lynk & Co -malli pohjautuu CMA-alustalle.

Julkaistu: 25.5.2018
Kommentoi »