Tuulilasi

Jättiyllätys: VW ohitti Toyotan maailman suurimpana alkuvuonna


Volkswagen Group ohitti Toyotan alkuvuonna toimitettujen autojen määrässä. Tieto on melko yllättävä, koska VW kärsii edelleen pahasti päästöskandaalin seurauksista.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Automotive News Europe kertoo, että VW Group toimittanut vuoden ensimmäisellä neljänneksellä enemmän autoja kuin Toyota. Suurin syy tähän Toyotan maailmanlaajuiset tuotannonkatkokset, jonka takia kaikkia autoja ei ole pystytty valmistamaan ajoissa.

Toyotan maailmanlaajuinen myynti väheni alkuvuonna 2,3 prosenttia, mikä tarkoittaa yhteensä 2,46 miljoonaa myytyä autoa. Volkswagen puolestaan onnistui kasvattamaan myyntiään 0,8 prosentilla, mikä tarkoittaa 2,5 miljoonaan auton myyntiä. Ero on siis edelleen pienen pieni.

Toyota on kärsinyt alkuvuonna kahdesta eri tuotannonkatkoksesta. Jälkimmäisen syy on Japanissa pari viikkoa sitten tapahtunut maanjäristys, joka sulki Toyotan alihankkijoiden tehtaita. Toyota on ennustanut, että katkos vaikuttaa 80 000 auton rakentamiseen.

Oletettavaa kuitenkin on, että Toyotan saadessa tuotantonsa takaisin kuntoon japanilaisjätti palaa takaisin maailman ykköseksi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 26.4.2016