Tuulilasi

Jättiyllätys – Nissan ohitti Toyotan Euroopassa!Jättiyllätys – Nissan ohitti Toyotan Euroopassa!

Nissan on ohittanut Toyotan vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana myydyimpänä aasialaisena automerkkinä Euroopassa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Nissan

Tilanne on historiallinen, sillä Toyota nappasi kärkipaikan Nissanilta vuonna 1998 ja on pitänyt kärkipaikkaa siitä lähtien. Nissanin nykyinen voittokulku selittyy voimakkaalla kasvulla ja kilpailukyisellä mallistolla.

Ero näiden kahden japanilaisjätin välillä ei ole merkittävä. Nissan rekisteröi vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla 303 507 autoa, Toyota puolestaan 293 968 autoa.

Nissanin myynti on kasvanut Euroopassa viimeisen viiden vuoden ajan. Qashqai on ollut jättimenestys, ja etenkin suurilla markkina-alueilla, kuten Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa, Nissanin myynti on kasvanut roimasti.

Toyota on puolestaan kärsinyt Saksan markkinoiden heikentymisestä, sekä vanhentuvasta mallistostaan, kertoo Automotive News Europe. Euroopan kokonaistilaston kärkipaikkaa pitää edelleen Volkswagen.

Suomessa Nissan on viidenneksi myydyin automerkki, heti Fordin Skodan ja Fordin jälkeen. VW pitää kärkipaikkaa ja Toyota on vakaa kakkonen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.7.2015