Tuulilasi

Jättirengas on elefantin kokoinen – halkaisija yli 4 metriä


Goodyearilta kuulemma kysytään usein "mikä on suurin valmistamanne rengas?"
Kuvat Goodyear

No, vastaus on RM-4A+ -maastorengas ja sen koko 59/80R63, joka on suunnilleen yhtä korkea ja painava kuin elefantti.

Tämä valtava OTR-rengas on kehitetty kuljettamaan satoja tonneja kiveä ja muita materiaaleja, ja se kuuluu yhtiön valmistamaan RM (Rock Mining, kiviaineksen louhinta) -rengasmallistoon.

Rengasta käytetään maailman suurimmissa kaivos- ja maansiirtokoneissa, joita käytetään yleisesti hiili-, kivi-, kulta- ja kuparikaivoksissa.

Tämän renkaan kokonaishalkaisija on 4,023 metriä, joten se on korkeampi kuin ajoneuvoyhdistelmien suurin sallittu korkeus Euroopassa (4 metriä) ja sen yläreuna on metrin korkeammalla kuin koripallokori. Sen 5 400 kiloa ovat täynnä edistyksellisiä tekniikoita ja se pystyy kantamaan 100 000 kilon kuormaa jopa 50 km/h:n nopeudella.

Renkaan sisältämät tekniikat liittyvät sen materiaaleihin, rakenteeseen ja suunnitteluun. Tässä 63-tuumaisessa renkaassa on teräksinen runko- ja vyörakenne, ja sen suunnittelussa käytettiin apuna tietokonesimulaatiotyökaluja. Lisäksi Goodyear tekee läheistä yhteistyötä alkuperäisten laitteistovalmistajien kanssa, jotta rengaskoon sopivuus heidän ajoneuvoihinsa voidaan varmistaa.

Goodyearin 63-tuumainen renkaassa käytetään Goodyearin viileänä pyörivää CycleMax-pintakumiseosta, ja toisiinsa lukittuvat keskiurat parantavat vakautta ja lämmön vapautumista. Suurikulmaiset ja suuntaamattomat urat auttavat parantamaan vetopitoa, ja sivupinnan päällys auttaa vähentämään kuumenemista.

Tämä 63-tuumainen rengas on saatavilla kahtena kokona: 53/80R63 ja 59/80R63. Lisäksi saatavilla on kolme seosmuunnelmaa ja kaksi urasyvyyttä (E3 ja E4) eli yhteensä 12 eri muunnelmaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 13.3.2014