Tuulilasi

Jättipanostus sähköautojen latauspisteisiin Suomessa – ”oikea aika”

1


Jättipanostus sähköautojen latauspisteisiin Suomessa – ”oikea aika”

OP ja Fortum rakentavat yhdessä noin sata sähköautojen latauspistettä eri puolille Suomea.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Fortum

Yhteistyön alussa on sovittu latauspisteiden sijoittamisesta yhteensä noin kahdeksallekymmenelle eri paikkakunnalle. Tämä tarkoittaa yhtiöiden mukaan käytännössä noin kolmanneksen lisäystä julkisten latauspisteiden määrään Suomessa.

Yhteistyön tavoitteena onkin tarjota sähköauton latausmahdollisuus mahdollisimman monen osuuspankin toimipisteen yhteydessä. Latauspisteiden rakentaminen käynnistyy toukokuun lopussa. Nyt sovittujen noin sadan latauspisteen kahdeksallakymmenellä paikkakunnalla on tarkoitus olla asiakkaiden käytössä vuoden loppuun mennessä. Tavoitteena on jatkossa laajentaa latausverkostoa osuuspankkien kanssa useammille paikkakunnille.

”Sähköautoilun edistäminen latauspalveluita tarjoamalla on OP Ryhmälle erinomainen tapa toteuttaa yhteisöllistä rooliamme paikallisella tasolla”, sanoo OP Ryhmän digitaalisesta liiketoiminnasta ja uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja Harri Nummela tiedotteessa.

”Haluamme edistää sähköautoilun kasvua Suomessa ja tehdä sähköautoilusta helppoa uusien palveluiden avulla.”

Uusista osuuspankkien yhteyteen rakennettavista latauspisteistä tulee osa Fortum Charge & Drive -verkostoa. Verkostossa on Pohjoismaissa jo yli 1 200 latauspistettä, joista 450 on pikalatauspisteitä. Suomessa Charge & Drive -latauspisteitä on runsaat 90, joista 35 on pikalatauspisteitä (50 kW). Fortum on sähköautojen latauspalvelujen tarjoajana markkinajohtaja Norjassa, joka on sähköautoilun edelläkävijä yli 130 000 rekisteröidyllä sähköautolla. Sähköautojen määrä suhteutettuna asukaslukuun on Norjassa maailman suurin.

”Nyt on oikea aika nostaa sähköautojen latausverkosto uudelle tasolle myös Suomessa. OPn kanssa tehtävä yhteistyö on erinomainen esimerkki siitä, miten voimme Suomessa yhdessä edistää sähköautoilua”, kertoo kehitysjohtaja Rami Syväri Fortum Charge & Drivestä.

”Samalla edesautamme Suomessa asetetun 250 000 sähköauton tavoiteteen saavuttamista vuoteen 2030 mennessä.”

Julkaistu: 24.4.2017