Jari Sillanpään helikopteri-juhannus: Neljä keikkaa illassa!
Kulttuuri
Jari Sillanpään helikopteri-juhannus: Neljä keikkaa illassa!
Jari Sillanpää tekee juhannusaattona neljä keikkaa. Keikkamatkat taittuvat helikopterilla, kuten tangokuninkaana vuonna 1996.
Julkaistu 29.4.2015
Apu

Jari Sillanpää, 49, muistaa aina vuoden 1996 juhannuksen. Vuonna 1995 tangokuninkaaksi kruunattu Sillanpää teki aattona kuusi puolen tunnin keikkaa. Keikkamatkat taittuivat helikopterilla.

Tänä kesänä Siltsulla on taas edessään juhannus helikopterissa, sillä keikkoja on tänä juhannusaattona neljä. Ensimmäinen alkaa Himoksella kello 19. Viimeinen esiintyminen on Tuuloksen Kapakkamäessä yhdeltä yöllä.

- Muistan, että juhannus oli silloin 20 vuotta sitten rankka, mutta palkitseva. Joka paikassa oli jengiä vastassa. Helikopterista katselin, kuinka kaunis Suomi onkaan. Juhannuskokkoja paloi joka puolella.

Sillanpäällä on illan aikana kaksi orkesteria, joista toinen soittaa Jarin taustalla kahdessa paikassa. Yhden keikan Jari vetää etäisyyksien takia taustanauhalla.

Sillanpää arvelee, että hänen entisestään kasvaneeseen suosioonsa ovat vaikuttaneet Vain elämää - ja Tähdet tähdet -ohjelmat. 

- Meidän kitaristi sanoi taannoin, että Jari tässä sinun keikkameiningissä on nyt pikkasen hysteriaa. Itsellekin on tullut mieleen uran alkuvuodet. Ajattelin, että tehdään nyt juhannus täysillä, kun on buumi päällä.

Sillanpää päätti juuri pohjoisen kiertueen. 

- Ihmisiä oli keikoilla todella paljon. Pellon keikalla oli 1500 ihmistä, vaikka paikassa asuu  vain 4000 ihmistä. Katselin ihmeissäni, että mistä nämä kaikki ihmiset tulivat.

Kesällä Jari Sillanpää tekee 45 keikkaa. Kiertue päättyy Olympiastadionille 16.8. Apu on mukana Sillanpään juhannuskeikoilla. Artistin menopelinä on Apu-helikopteri.

Jari Sillanpään keikat juhannusaattona 19.6:

                                                         Himos Juhannus 19.00

                                                          Esakallio 21.00

                                                           Rönnin lava 23.00

                                                          Tuulos, Kapakanmäki 01.00 

Kommentoi »