Tuulilasi

Japanissa säästetään tilaa kaikin tavoin – kamerat sivupeilien tilalle


Japanissa tieliikenteeseen rekisteröityihin autoihin ei ole enää pakko asentaa sivupeilejä, sillä ne voidaan jatkossa korvata kameroilla ja näytöillä.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Tästä iloitsevat ennen kaikkea kameroita valmistavat yritykset sekä alihankkijat, joille on luvassa suuret automarkkinat. Japani on nyt ensimmäisten joukossa hyväksynyt peilittömät autot. Autonewsin mukaan peilittömyys tuo suuria etuja autoilijalle.

Kameran kuva on nykypäivänä tarpeeksi tarkkaa ollakseen turvallinen ja selkeä. Sen lisäksi kameran kuvaan voidaan lisätä paljon laajempi kuva kuin peili mahdollistaa. Tämä vähentää siis kuolleeseen kulmaan joutuvia asioita.

Digitaalista kuvaa voidaan myös tehostaa reaaliajassa, jos esimerkiksi kuvaan osuu auringon säteitä tai on pimeää. Kamerat parantavat myös autojen ilmanvastusta verrattuna erillisiin peileihin. Kamerajärjestelmät voivat myös olla kevyempiä kuin perinteiset peilit.

Japanilainen alihankkijayritys Ichikoh onkin lanseerannut ensimmäisen tuotantovalmiin taustapeilin korvaavan kamerajärjestelmän. Se nähdään tuotantoautossa ensimmäisen kerran elokuussa julkistettavassa japanilaisessa automallissa, kertoo Autonews.

BMW esitteli CES-messuilla alkuvuonna konseptiversiota peilittömästä BMW i8:sta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 8.7.2016