Tuulilasi

Japanin valtio tukee vetyautojen ostamista melkein 15 000 eurolla


Japani haluaa tukea vetyautojen yleistymistä antamalla 2 miljoonaa jeniä eli 14 595 euroa uuden vetyauton ostajalle.
Kuvat Toyota

Tukipaketti liittyy vahvasti kotimaisten merkkien, kuten Toyotan ja Hondan uusien vetyautojen markkinoille tuloon. Molemmat merkit ovat tuomassa vetyautot kuluttajille jo ensi vuoden aikana. Hinta jäisi ilman valtion tukea turhan korkeaksi, joten tällä halutaan vauhdittaa autojen yleistymistä.

Japanin valtio näkee potentiaalia vetyautoissa koko valtion tulevaisuuden näkökulmasta ja haluaa siksi tukea päästötöntä teknologiaa, kertoo Caradvice. Polttokennotekniikka on vielä kalliimpaa kuin perinteisien akkukäyttöisten sähköautojen teknologia.

Tukiraha tiputtaa Toyota Fuel Cell Vehiclen ostohintaa Japanissa viiteen miljoonaan jeniin eli noin 36 500 euroon. Se ei ole enää täysin mahdoton hinta päästöttömästä autosta, jonka toimintamatka ylittää perinteiset sähköautot rutkasti.

Japanin valtio tukee myös sähköautoja ja ladattavia hybridejä verohelpotuksin sekä tukipaketin avulla. Esimerkiksi Prius Plug-In-Hybrid keikkuu Japanin myyntitilastojen kärkipäässä. Japanin valtio on myös antanut toimeksiannon yli sadan vetytankkausaseman perustamiseksi ympäri maata.

Olisiko nyt viimein vetyautojen aika?

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 21.7.2014