Tuulilasi

Japanilaisten takavetoinen pikkusportti saamassa jatkoa – Suomessa menestystä


Subarun pääjohtaja Yasuyuki Yoshinaga on kertonut, että merkki aikoo tehdä jatkoa BRZ-mallille. Toinenkin sukupolvi suunniteltaisiin yhdessä Toyotan kanssa.
Kuvat Vesa Eskola, TL-kuva-arkisto

Nykyinen Subaru BRZ on kehitetty yhdessä Toyotan kanssa ja Toyota 86 on lähes identtinen malli. Molempia autoja valmistetaan samalla tehtaalla Gunmassa Japanissa. Vaikka kyseessä on sama malli, rakennetaan Toyotoja kahdeksan jokaista Subarua kohden, kertoo Caradvice.

Joillakin markkina-alueilla kuitenkin Subaru on suhteessa suositumpi kuin tehtaan tuotantoluvut antavat ymmärtää. Subarun pääjohtaja Yoshinaga myöntää, että malli ei olisi kannattava ilman Toyotan suurempaa volyymia.

Nykyiset BRZ ja 86 tulivat markkinoille tammikuussa 2012, joten seuraava sukupolvi on odotettavissa vuosikymmenen loppupuolella. Suomessa Subaru on tehnyt aggressiivisen kampanjan BRZ:lle ja myynyt niitä huomattavasti odotuksia enemmän.

– Olemme toimittaneet Subaru BRZ -autoja kolminkertaisen määrän viime vuoteen verrattua ja tilauskirjassa odottaa lähes kolmenkymmentä autoa lisää, joten tänä vuonna tulemme vähintäänkin kymmenkertaistamaan Subaru BRZ:n myynnin Suomessa, kertoo Subaru Nordic Ab.

Subaru BRZ:n hinnat alkavat manuaalivaihteisena 34 985,85 eurosta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 8.7.2014