Tuulilasi

Japanilaismerkin takaisinkutsukampanja jatkuu – suomalaisten suosikit mukanaJapanilaismerkin takaisinkutsukampanja jatkuu – suomalaisten suosikit mukana

Toyota joutuu kutsumaan jo huollossa käyneitä autoja takaisin viallisten turvatyynyjen takia. Suomessa kampanjaan kuuluu 3 600 autoa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat TL-kuva-arkisto, Piritta Reinikka

Jo vuonna 2013 alkanut massiivinen takaisinkutsukampanja on saanut jatkoa, sillä Toyota on ilmoittanut, että sen pitää kutsua vielä 2,27 miljoonaa autoa ympäri maailmaa korjaamoihin. Aiemmin 3,5 miljoonaa autoa on joutunut takaisinkutsu kampanjan uhriksi. Nykyinen vika koskee noin 20 mallia, joiden joukossa on suomalaisten suosikit Corolla ja Yaris, kertoo Japan Times.

Vika on johtunut viallisista turvatyynyistä, jotka ovat Takatan valmistamia. Erityisesti Toyota, Honda ja Nissan ovat käyttäneet Takatan turvatyynyjä. Toyota on ilmoittanut, että turvatyynyn kotelo saattaa hajota moniin osiin ja aiheuttaa palovaaran.

Toyotan edustajan mukaan onnettomuuksia tai loukkaantumisia ei ole vian takia vielä tapahtunut. Toyotan Suomen maahantuonnin mukaan 3600 autoa saa Suomessa kutsun korjaamolle.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 12.6.2014