Tuulilasi

Japanilaisilta aivan käsittämätön puhelinsovellus – kääntää moottorin äänet puheeksi


Japanilainen moottoripyöriä valmistava Yamaha on julkistanut tällä viikolla älypuhelinsovelluksen, joka osaa tulkita ja kääntää moottorin erilaisia ääniä puheeksi.
Kuvat Kuvakaappaus / Yamaha

Sovelluksen nimi on "RevTranslator", ja se toimii tällä hetkellä ainoastaan japaniksi, mutta myös englanninkielinen versio sovelluksesta on tekeillä. Yamahan mukaan sovellus on ensimmäinen laatuaan, kertoo Japan Times.

RevTranslator osaa kääntää moottorin erilaisia ääniä jopa 100 miljoonaksi erilaiseksi vaihtoehdoksi japaninkielisiä lauseita. "Haluamme, että ihmiset innostuvat ja pitävät hauskaa sovelluksen avulla", kertoo Yamahan edustaja Tetsuya Tadachi.

Sovellusta käytetään pitämällä puhelinta lähellä moottoria, ja RevTranslator kertoo, mitä moottori haluaa sanoa. Tadachi toivoo, että ihmiset voisivat oppia tuntemaan moottorinsa paremmin ja samaistua niihin.

Sovellus toimii monien erilaisten moottorien kanssa, kuten moottoripyörien, autojen, mönkijöiden jne. Sovellus toimii jopa sähköisten moottoreiden kanssa.

RevTranslatorilta kuluu käännöksen tekemiseen noin pari sekuntia aikaa. Se huomioi vuorokauden ajan, sään ja moottorin persoonallisuuden. "Jos moottori kuulostaa rajulta, käännetty teksti on vihaista, ja jos moottorin käynti on pehmeämpää, tekstin sävy on lämmintä ja ystävällistä", kertoo Tadachi.

Sovellus on saatavilla sekä iPhonelle AppStoresta että Android-puhelimille Google Play-kaupasta.

Tässä vielä sovelluksen tekemä käännös erään moottorin ajatusmaailmasta englanniksi: “Hi. Oh no, I left the laundry to dry outside. Didn’t the weather forecast say it would rain? People always tell me I’m adorable if I keep quiet, but I wouldn’t be me if I kept my mouth shut. Giggle.”

Tähän ei ole autotoimittajalla enää hirveästi lisättävää.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 25.7.2014