Apu

Jannika B: Toivon, että musiikki olisi tyttärelleni vain harrastus

Jannika B: Toivon, että musiikki olisi tyttärelleni vain harrastus
Idols-tuomari Jannika B haluaisi Martta-tyttärensä löytävän intohimonsa muualta kuin musiikin parista. Laulaja kuvailee musiikkia parhaaksi mutta myös epäreiluksi alaksi.
Julkaistu: 7.6.2018

Laulaja Jannika B nähdään uudella Idols-kaudella tuomarina yhdessä Elastisen, Jone Nikulan ja Maija Vilkkumaan kanssa.

- Tämä on tosi jännittävää laulajille mutta myös meille tuomareille. Luulin etukäteen, että olisi helppoa sanoa kuka osaa laulaa ja kuka ei, mutta nuoret ovat herkkiä eikä kukaan ole valmis, Jannika kertoi keskiviikkona Idolsin koelaulutilaisuudessa Helsingissä.

Hän kehui formaattia ihanaksi, koska ohjelmassa päästään näkemään laulajien kehityskaari.

- Siinä on tietty myös vastuu. Nuorten pitäisi voida olla edessämme omia itsejään, joten olen päättänyt ottaa äidillisen linjan. Ajattelen, että laulamassa voisi olla oma lapsi, kaksivuotiaan Martta-tyttären äiti pohti.

Omaa tytärtään Jannika ei välttämättä kannustaisi mukaan kilpailuun.

- Se riippuisi hänen laulutaidoistaan. Mutta jos saisin nyt päättää hänen puolestaan, en toivoisi, että hänen intohimonsa ja unelmansa olisivat musiikin parissa, vaan se olisi rakkkaus ja harrastus. Tämä on erikoinen ala, johon liittyy rakkauden lisäksi viha. Ne eivät ole vastakohtia, vaan kulkevat käsikkäin. Tämä on samalla maailman paras ala, mutta samalla paskin ja epäreiluin.

Laulajan mukaan musiikkialalla ihminen saattaa tehdä vuosikausia töitä ilman, että lopussa saa minkäänlaista palkintoa.

- Se ei tarkoita, että olisit huono tai biisisi olisivat huonoja. Paljon riippuu tuurista ja tähdistä. Tämä on sikäli raaka ala. Maallista mammonaa ei ehkä koskaan tule, ja silloin on vain löydettävä rakkaus taiteeseen.

Kommentoi »