Apu

Janina Fry: Äidin ikävä ei lakkaa koskaan

Janina Fry: Äidin ikävä ei lakkaa koskaan
Vuosi sitten äitinsä syövälle menettänyt Janina ei pelkää enää. Ilo on otettava irti jokaisena päivänä.
Julkaistu: 24.5.2018
Vaikean vuoden jälkeen Janina Fryn, 44, kasvoilla näkyy vihdoin hymyä. Lyhyen ajan sisällä molemmat vanhempansa syövälle menettänyt malli ja yrittäjä käveli eilen keskiviikkona Syöpäsäätiön juhlatoimikunnan perinteisen kello viiden teen hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä.
- Olen tehnyt työtä itseni kanssa. Ensin on pitänyt vajota ja itkeä Niagaran putoukset, mutta pikkuhiljaa se tästä. Jooga on esimerkiksi tosi tärkeä harrastus, tykkään myös lenkkeillä. Saan siitä energiaa, yritän joka aamu käydä nelisen kilometriä juoksemassa, Fry sanoi.
Hän myös tunnusti etsineensä voimaa vaihtoehtoisista asioista, kuten kristalleista.
- Tai sellaisista, joissa avataan kehon lukkoja. Siitä vapautuu paljon energiaa, kun saa kehon sisälle kasaantuneet ahdistukset pois. Vaikka mieli haluaa unohtaa, keho muistaa.
Fry sanoi huomanneensa, että ensimmäinen vuosi läheisen kuoleman jälkeen on todella se vaikein.
- Jokainen kuukausi muistuttaa mitä tehtiin viime vuonna tähän aikaan.
Hän myös totesi, että käy useammin kuin normaalit ihmiset syöpäkontrolleissa.
- Se on selvää. Mutta pelolle ei kannata antaa sijaa. Sen olen oppinut, että niin paljon kuin olen aikaisemmin pelännyt kaikkea, enää en pelkää. Tässä kokonaisuudessa on joku isompi suunnitelma ja jokaisesta päivästä on otettava ilo irti.
Myös turhat suodattimet ovat kadonneet.
- Puhun nykyään suoraan sen mitä päähäni tulee, on se sitten jonkun mielestä ihmeellistä läppää tai liikaa informaatiota. Miksi turhaan jännittää ja pelätä kaikkea, kun ei kuitenkaan tiedä milloin kaikki loppuu, hän pohti.
Vaikka äidin kuolemasta tulee nyt kuluneeksi vuosi, suru kulkee aina mukana.
- Ikinä et ole liian vanha kaipaamaan omaa äitiäsi.
1 kommentti