Tuulilasi

James Bondin sukellusveneauto huutokaupattiinJames Bondin sukellusveneauto huutokaupattiin

James Bond -elokuvassa nähty sukellusveneauto huutokaupattiin maanantaina Lontoossa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Kuvakaappaus / RM Auctions

Vuonna 1977 valmistuneessa 007 rakastettuni -elokuvassa esiintynyt Lotus Esprit vaihtoi omistajaa 550 000 punnalla (noin 652 000 euroa).  Kaikkien kulujen jälkeen kauppasumma tosin kasvoi 616 000 puntaan.

Autosta käytiin tiukka kilpailu kahden tarjoajan kesken, mutta tästä huolimatta sen myyntihinta jäi alle odotusten: huutokauppatalo RM Auctions arvioi hinnaksi ennakkoon 650 000 – 950 000 puntaa.

Myyjän mukaan auto on täysin käyttökuntoinen. Tielle veteen tarkoitetulla Lotuksella on tosin turha yrittää, sillä siinä ei ole renkaita.

Daily Mail kertoo hauskan tarinan siitä, miten Lotus päätyi sen nyt myyneelle omistajalle. Tarinan mukaan elokuvan tuotantoyhtiö varastoi auton kuvausten loputtua konttiin Long Islandille, New Yorkiin, ja varastomaksu suoritettiin kymmeneksi vuodeksi. Kun aika umpeutui ja varaston vuokrausta ei jatkettu, myytiin varasto. Näin nimettömänä pysyttelevä rakennusalan yrittäjä sai auton tietämättään haltuunsa.

Tarinan hauskin kohta lienee se, että mies ei heti auton löydettyään edes tiennyt, mikä aarre hänellä oli hallussaan. Suojapressun poistaessaan hän näki ainoastaan renkaattoman auton, jonka katto oli lommolla. 007 rakastettuni -elokuva oli hänelle täysin tuntematon, ja siirtäessään autoa kotiinsa muut autoilijat tunnistivat Bond-auton.

Julkaistu: 11.9.2013