Tuulilasi

Jälleen yksi autonvalmistaja lähtee haastamaan Teslaa sähköautojen ykköspaikasta

Jälleen yksi autonvalmistaja lähtee haastamaan Teslaa sähköautojen ykköspaikasta
Kiinalainen Geely suunnittelee tekevänsä uuden täyssähköisen autobrändin. Volvonkin omistava yritys aikoo uuden brändinsä kanssa toteuttaa kokonaan uutta brändäys- ja myyntistrategiaa pystyäkseen haastamaan Teslan high-end sähköautomarkkinoilla.
Julkaistu: 19.3.2021

Reutersin mukaan uuden premium-segmentin brändin nimi on Zeekr. Geelyn puheenjohtaja Li Shufu on jo pitkään halunnut yhtiön leimautuvan samanlaiseksi premium-autojen valmistajaksi kuin Mercedes-Benz, myös sähköautojen ykkösaseman nappaaminen Teslalta on ollut Shufun tavoite ja haave.

Geely avaa isoihin kaupunkeihin uusia myymälöitä brändin myyntiä varten.

”Autoteollisuudessa käydään nyt kilpaa kahdella radalla, toinen käydään polttomoottoriautoilla ja toinen sähköautoilla. Geelyllä ei ole tällä hetkellä etua sähköautojen puolella. Siksi he varmasti haluavat luoda tämän uuden brändin”, sanoo LMC Automotiven analyytikko Alan Kang.

Kiinalaiset autonvalmistajat kilpailevat pitkälti massatuotantobrändien kuten Volkswagenin ja Toyotan kanssa. Sähköautovalmistaja Nio myy autoja korkeammilla hinnoilla ja pitää pääkilpailijanaan BMW:tä.

Monet perinteiset autonvalmistajat ovat käyttäneet uusia brändejä sähköautoilleen. Geelyn isoimpia kilpailijoita Kiinassa ovat Great Wall ja SAIC. Niillä molemmilla on omat sähköautobrändinsä.

Geely ei halunnut kommentoida asiaa Reutersille.

Kommentoi »