Tuulilasi

Jälleen uutta persoonallista tarjontaa Peugeot 108:aan


Peugeot on julkaissut kaksi uutta versiota 108 kaupunkiautostaan. Niiden nimet ovat Collection ja TOP! Roland Garros.
Kuvat Peugeot Press

Collection-malliin tulee viisi uutta värivaihtoehtoa, Laser Red, Diamond White, Golden Yellow, Zircon Grey ja Tahoe Blue.

Auton sivuilla on ehkä hiukan 80-lukulaiset vauhtiraidat. Sisäpuolella uutta on värimaailmaan sopivat matot ja sama väri ovissa. Ohjauspyörä ja vaihdekeppi ovat nahkaiset. Pakettiin kuuluu 7-tuumainen kosketusnäyttö, peruutuskamera, sähkölämmitteiset sivupeilit ja Open and Go -avaimeton käynnistysjärjestelmä.

Moottorivaihtoehtoja on kaksi. 1.0-litrainen ja 1.2-litrainen PureTech-bensiinimoottori. Vaihteita on viisi, hevosvoimia pikkuato tarjoaa pienemmällä koneella 67 ja isommalla 81.

Mielenkiintoisesti nimetty TOP! Roland Garros tarjoaa mm. taaksevedettävän kattoikkunan. Se on väriltään oranssi, mikä on viittaus Ranskan avoimen tennisturnauksen Roland Garrosin massakenttien väriin. Peugeot oli turnauksen pääsponsoreita. Sama väri toistuu myös peileissä, pölykapselien logoissa ja sisäverhoilussa.

Mallista löytyy navigaattori, avaimeton käynnistys, automaatti-ilmastointi, peruutuskamera ja Bluetooth-yhteys. TOP! Roland Garros on saatavilla vain kahdella värillä, ne ovat Raven Black ja Diamond White. Moottori on 1.2-litrainen.

Suomessakin Peugeot 108 on personoitavissa peräti kahdeksalla eri teemalla tällä hetkellä, joten persoonallisuus näyttää olevan Peugeotin valitsema tie. 

Julkaistu: 15.8.2017