Tuulilasi

Jaguarin tulevalla katumaasturilla urheilulliset geenit – tekniikka F-Typestä


Jaguarin markkinointikoneisto myllyttää uutta F-Pace katumaasturia kiihtyvällä tahdilla ennen Frankfurtin autonäyttelyn julkistusta. Nyt saimme tietää lisää auton teknisistä yksityiskohdista.
Teksti Max Lange
Kuvat Jaguar

Uudessa F-Pacessa hyödynnetään Jaguarin urheiluauto F-Typen teknisiä innovaatioita. Brittivalmistaja pyrkii tähtäämään siihen, että F-Pace on kaikkien aikojen urheilullisin katumaasturi. Rima on tosin korkealla kovasti kehutun Porsche Macanin takia.

F-Pace on saanut alleen F-Typen nelivetoversiosta tutun Torque-vectoring -järjestelmän. Tämän pitäisi avittaa rutkasti auton mutkaominaisuuksia. Myös auton ohjaukseen on otettu kaikki se oppi, joka F-Typen kehitystyössä on saatu.

Tuoretta Jaguar XE:tä on kehuttu sen erinomaisista mutkaominaisuuksista, jonka takana on pitkälle viritetty takajousitus. F-Paceen on hyödynnetty samoja komponentteja kuin XE:ssä, joten auton mutkataitojen pitäisi olla kunnossa.

Jaguarin mukaan auton kehitystyössä ei ole käytetty oikopolkuja, ja F-Pacen tulee käyttäytyä yhtä hienosti kuin muutkin Jaguarit.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 26.8.2015