Tuulilasi

Jaguarin johtaja uskoo täysautonomian tulevan jo pian


Jaguar panostaa kovasti sähköautoihin. Se on palkannut myös paljon insinöörejä kehittämään autonomista tekniikkaa ja erilaisia ohjelmistoja.
Kuvat Jaguar

Jaguarin johtoportaaseen kuuluva Ian Hoban kertoo, että uudet teknologiat tulevat olemaan avain tulevaisuuden menestykseen.

”Siitä ei ole epäilystäkään. Autonomia on tulossa ja Tesla sekoittaa raikkaasti pakka sekä sähköautojen että autonomisen ajamisen suhteen. Ohjelmistoissa on suuri tulevaisuus ja olemme panostaneet siihen paljon, mutta se on vain yksi osa autonomiaa.”

Hoban uskoo, että täysautonomiset autot tulevat aikaisemmin, kuin moni uskoo.

”Täysautonomia ei ole todellakaan enää kovin kaukana, ainakaan teknisesti. En nyt sano mitään päivämääriä. Lainsäädäntö on hyvin ratkaiseva tekijä tässä, siitä emme vielä tiedä. Paljon positiivisemmalta näyttää kysyntä. Mutta tässä on mentävä lainsäädännön ehdoilla, se määrittelee pitkälti sen, mitä me voimme tehdä. Jo nyt osaaminen vaikka mihin on olemassa”, Hoban sanoo.

Uusi Jaguar I-Pace lanseerattiin, mutta siinä ei ole kolmostason autonomiaa. Niinpä se jää esimerkiksi Audi 8:n perään, jossa ne ovat. Jää nähtäväksi, seuraavatko muut luksusbrändit Audia autonomisen kehityksen suhteen jo nyt.

Julkaistu: 11.3.2018