Tuulilasi

Jaguar teki modernin version 1950-luvun D-Typesta


Jaguar on esitellyt jo kolmannen uuden retroautonsa melko lyhyellä aikavälillä. D-Type seuraa nyt E-Typeä ja XKSS:ää. 2014 tehdyn suunnitelman mukaan Jaguar tekee kaikkein ikonisimmista autoistaan modernisoidut versiot.
Kuvat Jaguar

Tänä vuonna tehty D-Type on kuusisylinterinen roadster. Se näyttää tismalleen samalta kuin alkuperäinen D-Type, jolla voitettiin Le Mansin 24 tunnin ajot vuosina 1955-1957.

”Tämän auton tekeminen oli sellainen kerran elämässä -projekti”, kommentoi Jaguar Land Rover Classicin johtaja Tim Hanning.

 Auton hinnaksi tulee noin 1,1 miljoonaa euroa. Alkuperäisen D-Typen omisti aikoinaan mm. entinen F1-moguli Bernie Ecclestone. Gooding & Co myi sitä autoa viime kuussa noin 11 miljoonalla eurolla, mutta kauppoja ei syntynyt. Sen sijaan Sothebys myi vuoden 1955 D-Typen peräti 20 miljoonalla eurolla vuonna 2016. Näihin lukuihin nähden uuden auton hinta on varsin kohtuullinen.

D-Typesta erityisen tekee sen harvinaisuus, kisavoitot ja alkuperäinen muotoilu. Kaikki auton osat tehdään identtisesti alkuperäisen auton mukaan. Myös sisustus noudattelee samaa kaavaa.

Uudessa autossa on 250 hevosvoimaa ja sen huippunopeus on 269 km/h. Toimitukset asiakkaille on tarkoitus aloittaa vielä tämän vuoden puolella.

(Lähde: Bloomberg)

Julkaistu: 7.2.2018