Tuulilasi

Jaguar tekee F-Type-urheiluautostaan sähköisen


Jaguar kaavailee seuraavan sukupolven versiota F-Type -urheiluautostaan. Jaguarin mukaan siinä tulee olemaan sähkömoottori.
Kuvat Jaguar

”Olemme valmistamassa uutta mallistoa urheiluatoistamme. Tämä segmentti ei ole katoamasta meiltä mihinkään”, sanoo Jaguarin suunnittelujohtaja Ian Callum Automotive Newsille.

Kaksipaikkainen F-Type tuli markkinoille 2013 ja se oli brändin ensimmäinen urheiluauto sitten 1975 tuotannosta poistuneen E-Typen jälkeen. Sitä on tosin myyty neljän vuoden aikana vain 45 000 kappaletta.

Elokuun loppuun mennessä Jaguarin F-Typeä on myyty Yhdysvalloissa 2787 kappaletta, mikä on 41 enemmän kuin vuosi sitten. Euroopassa auton myynti on laskenut Jato Dynamicsin datan mukaan 0,5 % .

”Maailmassa on paljon imisiä, joiden mielestä urheiluautojen tie on päättymässä, koska SUV-autoilla voidaan ajaa ihan yhtä kovaa mutkiin. Urheiluautoissa on kuitenkin edelleen jotakin hyvin tunteisiin vetoavaa tenhoa suorituskykynsä ja suunnittelun ansiosta”, Callun sanoo.

Vuoden 2018 Jaguar F-Type saa mallistoon myös edullisemman nelisylinteriversion. Jaguar on menossa vahvasti sähköistymistä kohti.

“Jokaisessa uudessa autossamme vuoden 2020 jälkeen tulee olemaan joko kokonaan sähköinen moottori, hybrisi tai lataushybridi”, vahvistaa Jaguarin Pohjois-Amerikan pääjohtaja Joe Eberhardt.  

Julkaistu: 25.9.2017