Tuulilasi

Jaguar ja Nokia yhteistyöhön karttapalveluissa

Uudessa Jaguar XF:ssä on käytössä Nokian Here-kartat ja samalla koko Here-ekosysteemi.
Kuvat Jaguar

Nokian kartat ovat monelle tuttuja puhelimista, mutta nyt Nokian kartat ovat tarjolla myös uudessa Jaguarissa. XF:ssä on 10,2 tuuman kosketusnäyttö, jonka kautta Here-karttoja ohjataan.

Nokian karttaohjelmisto on räätälöity erityisesti autoilijan tarpeisiin. Järjestelmä on yhteydessä internetiin, joten se tietää tarkat ruuhkatiedotteet, kertoo Nokian Here360 -blogi.

Nokian etuna on, että Here-karttasovellus on saatavilla kaikkiin yleisimpiin puhelinmalleihin. Sovelluksen avulla esimerkiksi joku muu perheenjäsen voi asettaa haluaman osoitteen etänä auton navigaattoriin.

Nokia on halunnut myös parantaa osoitteiden syöttämistä navigaattorille. Heressä on käytössä yleinen hakutoiminto, johon voi syöttää pelkän osoitteen lisäksi myös monia muita kohteita, kuten esimerkiksi ruokakaupan.

Ohjelmisto seuraa myös, missä autolla on ajettu, ja se osaa ehdottaa aikaisempia tuttuja paikkoja. Järjestelmä on aina pilvessä, joten puhelimella haettu osoite on automaattisesti valmiina auton navigaattorissa.

Here yrittää olla myös fiksu. Vaikka navigaattoriin ei ole asetettu ajokohdetta, saattaa ohjelma silti ehdottaa vaihtoehtoista reittiä. Ohjelma on oppinut esimerkiksi kuljettajan työmatkareitin, ja jos tavallisella reitillä on ruuhkaa, ehdottaa se automaattisesti vaihtoehtoista reittiä.

On mielenkiintoista nähdä, saako Nokia ujutettua karttansa myös muihin Jaguar Land Rover -konsernin tuotteisiin. Tämä on hieno osoitus Nokian nykyisestä karttaosaamisesta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 9.4.2015
Kommentoi »