Jaana Pelkonen: Häät vasta lakimuutoksen jälkeen
Puheenaiheet
Jaana Pelkonen: Häät vasta lakimuutoksen jälkeen
Kansanedustaja Jaana Pelkonen menee naimisiin vasta, kun Suomessa on tasa-arvoinen avioliittolaki.

Toissa uutenavuonna Niko Ahon kanssa kihlautunut Jaana Pelkonen ei ole vielä suunnitellut omia häitään. 

- Omat hääni on sitten, kun Suomessa on tasa-arvoinen avioliittolaki, kansanedustaja totesi eilen Kansallisooppessa, jossa pidettiin valtiopäivien avajaisten iltatilaisuus.

Pelkonen sai ajatuksen, kun häneltä udeltiin häiden ajankohtaa.

- Vähän jopa hävettää, että tajusin tämän asian näin myöhään. On uskomatonta, että meillä on vielä A- ja B- luokan avioliittoja. Minulle on aina ollut itsestäänselvää, että avioliitto pitäsi voida solmia sukupuoleen katsomatta. 

Asiaa käsittelevä kansalaisaloite on eduskunnassa keskustelussa 20.2.

- Haluan olla optimisti. On turhauttavaa, että meillä on maassa urheilijoita ja muita, jotka joutuvat salailemaan seksuaalisen suuntautumisensa.  Rohkean uimarin tavoin eduskuntakin voisi näyttää tässä asiassa esimerkkiä.

Pelkonen valmistautui työkauteen lomailemalla Meksikossa.

- Matka oli pienoinen pettymys. Olin odottanut matkaa puoli vuotta, ja siellä satoi koko ajan.

Vaikka työ vie Pekka Haavistoa ympäri maailmaa, puoliso Antonio Floresin mielestä he ehtivät viettää tarpeeksi aikaa yhdessä.

- Vapaalla käymme ulkona syömässä, teatterissa ja elokuvissa. Vuokraamme varmaan joka viikonloppu elokuvan kotiin, Antonio sanoi.

Iltatilaisuuttakin isännöineet puhemies Eero Heinäluoma ja puoliso Satu Siitonen-Heinäluoma kävivät vuodenvaihteessa Berliinissä.

- Vanhin on uimari, keskimmäinen ui ja pelaa koripalloa, nuorin hakee vielä lajiaan,  Marjo Matikainen-Kallström keryoi lapsistaan. Kansanedustaja jännittää Arne-puolisonsa kanssa keskimmäisen yläkouluhaun pääsytuloksia. Hän hakee urheilupainotteiseen yläkouluun.

Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko avioitui viime viikonloppuna SDP:n eduskuntaryhmän sihteerin Erkki Papusen kanssa kotikaupungissaan Turussa.

- Halusimme talvihäät. Lumi tuli juuri sopivasti maahan.

Kike Elomaan mielestä edustajakausi on kulunut nopeasti. Hän aikoo asettua ehdolle myös seuraavissa vaaleissa.

Kommentoi »