Tuulilasi

Jääkö käytetty sähköauto myyjän käteen?


Sähköautoja ei vielä ole maailmalla prosentuaalisesti kovin paljon, mutta ne tulevat yleistymään tulevaisuudessa oletettavasti hyvinkin paljon.
Kuvat Fiat Press

Autotehtaat panostavat rajusti sähköautojen kehittämiseen, joten myös teknologia kehittyy koko ajan. Jäävätkö vanhat sähköautot siis käteen?

Eivät jää ainakaan Yhdysvalloissa. iSeeCarsin mukaan nimittäin Yhdysvaltojen 10 nopeimmin autoliikkeestä myydystä käytetystä autosta kuusi on sähköautoja tai hybridejä.

Nopeimmin kaupaksi käy tällä hetkellä käytetty Fiat 500e, jolla voi ajaa sähköllä noin 140 kilometriä. Fiat 500e lähtee tilastojen mukaan uudelle omistajalle keskimäärin 22,2 päivässä. Tosin tutkimusten mukaan juuri tämän mallin jälleenmyyntiarvo on laskenut poikkeavan paljon, mikä on varmasti suuri syy myyntilukuihin. Sähköautojen jälleenmyyntiarvo on pudonnut jopa 10-13 % vuosivauhdilla.

Toiseksi nopeimmin kaupaksi käy BMW i3 (23,2 päivässä), Toyota Priusin pistokehybridi on listan sijalla neljä ja Nissan Leaf kuudes.

Kymmenen parhaan listalla ovat myös Ford Fusion Energi ja Teslan Model S. Kaikki nämä kuusi autoa lähtevät kaupasta uudelle omistajalle nopeammin kuin aikaisemmin tilastoja dominoineet Honda Civic ja Toyota Corolla.

Julkaistu: 5.10.2017