Apu

Jääkiekon siirtäminen kesäolympialaisiin ratkaisisi NHL-pelaajien aikatauluongelman


NHL:n komissari Gary Bettman heitti ajatuksen jääkiekon siirtämisestä kesäolympialaisiin. Kalervo Kummolan mielestä ajatus voisi olla hyvä.
Kuvat All Over Press

Jääkiekkoilun siirrosta talvikisoista kesäolympialaisiin huhutaan jälleen. Muutos takaisi maailman parhaiden eli NHL-pelaajien mukana olon kisoissa, ja vasta silloin olympiakulta olisi arvoisensa.

Ensi kuulemalta idea on päätön.

Mutta kun ajatuksen heitti pohdittavaksi NHL:n komissaari Gary Bettman, ei se ihan tuulesta temmattu ole. Bettman lupaili avauksessaan NHL-seurojen päästävän miehensä olympiakaukaloon mielellään, kun ajankohta sarjalle eli joukkueiden omistajille sopii.

Ainoa vaihtoehto olisi kesällä.

- Ei ollenkaan huono idea. Jääkiekon siirtyminen kesäolympialaisiin on mahdollista, koska kesäolympialaiset ovat elokuussa, Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola vastaa.

Hän muistuttaa, että jääkiekko on aikaisemminkin ollut kesäolympialaisten ohjelmassa.

- Vuonna 1920 Antwerpenissa.

Kummolan mukaan virallisemmin kesäkisaideasta ei ole puhuttu.

- Se on Bettmanin heitto, tosin tutkimisen arvoinen asia. Mutta nyt ei ole otollinen aika idean eteenpäin viemiseen, koska NHL:n ja KHL:n välit ovat hankalahkot.

Elokuu sinänsä ei olisi jääkiekkoilulle ongelmallinen aika. KHL:kin aloittaa vasta syyskuussa. Ja mitä tulee pelaajien kuntoon, sekään ei ole ongelma.

- Onhan Worl Cup järjestetty samoihin aikoihin kuin kesäolympialaiset, Kummola toteaa.

Yhtenä esteenä jääkiekon siirtämiseen kesäolympialaisiin on jo nyt lajivalikoimaltaan massiivisten kisojen kasvaminen entisestään.

- Jotain pitäisi siirtää pois, koska on päätetty, ettei kesäolympialaisia enää laajenneta.

Kummola miettii, voisivatko koripalloilu ja lentopalloilu siirtyä talviolympialaisiin.

- Koripallon ja jääkiekon ammattilaissarjathan ovat täsmälleen samaan aikaan käynnissä, ei siis ihan pöljä ajatus.

Julkaistu: 29.3.2018