Tuulilasi

Itsestään ajavat autot Ruotsin tieliikenteeseen 2017


Volvo on mukana suuressa autonomisen ajon pilottihankkeessa, jossa 100 merkin itsestään ajavaa henkilöautoa ajaa jokapäiväisissä liikenneolosuhteissa yleisillä teillä Göteborgin alueella.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Volvo

”Drive Me – itseajavat autot kestävässä liikkumisessa” on Volvo Car Group -konsernin, Liikenneviraston, Kuljetushallituksen, Lindholmen Science Parkin ja Göteborgin kaupungin yhteinen hanke. Myös Ruotsin hallitus tukee kokeilua.

Hankkeeseen kuuluu noin 50 kilometriä valikoitua tietä Göteborgissa ja sen ympäristössä. Teille ominaista on ruuhkaliikenne sisältäen moottoritieolosuhteita ja yleisesti esiintyviä jonoja. Hankkeeseen sisältyy myös täysautomaattinen pysäköinti ilman autossa olevaa kuljettajaa.

Hankkeen 100 Volvo-henkilöautoa ovat uusia malleja, jotka kehitetään tulevan Scalable Product Architecture (SPA) -alustateknologian pohjalta. Ensimmäisenä näistä malleista esitellään Volvo XC90.

”Drive Me” käynnistyy vuoden 2014 aikana ja ensimmäisiä autoja odotetaan Göteborgin teille vuoden 2017 aikana.

Hankkeen tarkoituksena on tunnistaa itsestään ajavien autojen yhteiskunnalliset edut sekä antaa Ruotsille ja Volvolle johtava asema tulevaisuuden liikkumisratkaisujen kehittämisessä.

"Autonomiset ajoneuvot -hanke liittyy myös osana Volvo Cars -yhtiön ja Ruotsin hallituksen liikennekuolemien nollavisioon. Tämä julkinen pilottihanke on tärkeä askel kohti tavoitetta", sanoo toimitusjohtaja ja Volvo Group -konsernin johtaja Håkan Samuelsson (kuvassa) tiedotteessa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 2.12.2013