Itsenäisyysjuhlien konsertti keräsi vierailta kiitosta
Henkilöt
Itsenäisyysjuhlien konsertti keräsi vierailta kiitosta
Presidentti Niinistö ja Jenni Haukio halusivat kuvata konsertissa suomalaista mielenmaisemaa. Sekä presidentti sekä monet vieraista liikuttuivat juhlavan konsertin aikana.
7.12.2013
 |
Apu

– Halusimme luoda sisältöjä, joissa jokaiselle avautuu mahdollisuus pohdiskella suomalaisia mielenmaisemia: mikä siinä on arvokasta ja mikä siinä koskettaa henkilökohtaisesta, Jenni Haukio kertoi lehdistölle eilen ennen itsenäisyysjuhlan alkamista Tampere-talossa. 

Haukio kertoi olleensa mukana suunnittelemassa konsertin kirjallista sisältö yhdessä puolisonsa ja Suomalaisen kirjallisuuden seuran kanssa.

Presidentti Sauli Niinistö puolestaan harmitteli, että heidän lähtönsä Tampreelta yöllä kotiin Helsinkiin oli ymmäretty väärin. Kyse ei ollut siitä, ettei Tampere yöpaikkana kelpaisi presidenttiparille.

– Jos tässä ihan rehellisiä ollaan, meitä odottaa kotona pieni koira, presidentti sanoi.

Itsenäisyyjuhlan juhlava konsertti keräsi vierailta kiitosta. Tangokuningatar Heidi Pakarista kosketti eritysesti Lapinäidin kehtolaulu.

– Lauloin sen 3-vuotiaana Jännevirran äitienpäiväjuhlassa. Kokonaisuudessaan konsertti oli arvoisensa, upea ja itsenäisyyttä ylistävä, Pakarinen totesi miehensä Mika Pohjosen kanssa.

– Aivan upea ja täysin erilainen kokemus. Mutta hyvällä tavalla, pääministeri Jyrkki Katainen ja Mervi-puoliso arvioivat konserttia. Pääministeripari ei muistanut, milloin oli viimeksi ollut kahdestaan yhdessä ulkona.

–Ja olemmeko nytkään kahdestaan, Mervi naurahti ja vilkaisi ympäröivään väkijoukkoon.

– Konsertti oli todella monipuolinen ja koskettava,  kotoa Ilmajoelta tulleet Tero Pitkämäki ja Niina Kelo arvioivat. Pari jäi yöksi Helsinkiin.

Päivi Räsänen liikuttui kyyneliin konsertin aikana. Hän kiitteli Niilo-puolison kanssa juhlavaa konserttia.

– Minusta tämä oli onnistunut kokeilu. Hiljennyimme ihan eri tavalla itsenäisyyden ääreen.

Satu Taiveahon asua ylistettiin taas illan kauneimmaksi. Hän ja puoliso Antti Kaikkonen juhlivat jatkoja yökerho Ilveksessä. Ilveksen jatkoilla vieraista nähtiin myös Duudsonit, Tomi Björck sekä Sari Sarkomaa puolisoineen. Tammeriin jatkoivat muun muassa Eija-Riitta Korhola sekä Ville Haapasalo ja Kari Väänänen puolisoidensa kanssa.

Presidenttipari puolestaan kiersi rennolla otteella keskustelemassa vieraiden kanssa aina juhlien loppuun asti. Juhlat Tampre-talolla päättyivät puolilta öin.

Kommentoi »