Eeva

Ison-Britannian prinsessa Anne on lipsunut kaidalta polulta

Ison-Britannian prinsessa Anne on lipsunut kaidalta polulta
Ison-Britannian prinsessa Anne tunnetaan suorista sanoistaan ja rakkaudestaan hevosiin. Oman tahdon seuraaminen on lisännyt hänen suosiotaan kansan parissa, vaikka monen perheenjäsenensä tavoin myös Anne on aiheuttanut kohuotsikoita.

Prinsessa Annea on pidetty hankalana tapauksena . Hän saattoi näyttää valokuvaajille hapanta naamaa ja lähettää kuvaajia ja toimittajia matkoihinsa. Anne oli myös sitä mieltä, että hänen henkilökohtaiset asiansa, kuten hevosurheilu ja perhe-elämä, eivät kuuluneet julkisuuteen.

Hiljattain hän kuitenkin raotti verhoa 70-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi ja kertoi isoäitiydestään.

Prinsessan pojalla Peterillä on tyttäret Savannah, 9, ja Isla, 8, entisen vaimonsa Autumnin kanssa. Zaralla ja hänen miehellään Mike Tindallilla on myös kaksi lasta, Mia, 6, ja Lena, 2.

Isoäiti nauttii, kun hän voi viettää aikaa lastenlastensa kanssa. Anne vie isompia lastenlapsiaan mielellään hevosten pariin, siellä hän itsekin on aina ollut omimmillaan.

Prinsessa on aina suhtautunut kunnianhimoisesti esteratsastukseen ja menestynyt kilpailuissa. Anne voitti muun muassa kultaa kenttäratsastuksen Euroopan mestaruus-kilpailuissa vuonna 1971. Anne on myös ensimmäinen brittikuninkaallinen, joka on edustanut olympialaisissa. Hän edusti maataan Montrealin-kisoissa vuonna 1976.

Kaikki maine ei ole ollut myönteistä, sillä prinsessa Anne on tuomittu lakien rikkomisesta. Vuonna 2002 hän piti koiraansa Dottya lenkillä vapaana, ja tämä hyökkäsi kahden lapsen kimppuun. Prinsessa sai tapauksesta sakot.

Toistamiseen Anne joutui lain kanssa vaikeuksiin liian raskaan kaasujalan takia. Sen seurauksena hän sai ajokieltoa.

Lue koko haastattelu Eevasta 8/2020.

Julkaistu: 12.8.2020
Kommentoi »