Tuulilasi

Iso-Britannia vaatii VW:tä kiihdyttämään dieselien korjauksia


Volkswagen Groupilta on yhä korjaamatta kolmannes 1,2 miljoonasta vuoden 2015 dieselskandaalin jälkeen takaisin kutsutusta autosta Iso-Britanniassa.

VW myönsi 2015 käyttäneensä autoissa softaa, joka väärensi päästölukemia. Yhdysvalloissa VW on maksanut korvauksia autoilijoille, mutta Euroopassa ei. Britannian parlamentin ympäristökomitean mukaan Volkswagen on hidastanut korjaustahtia, ja se vaatii toimia toimia ympäristöministeriöltä.

”Skandaali paljastui jo kaksi vuotta sitten, mutta kolmannes autoista on yhä korjaamatta. VW on hidastanut korjaustahtiaan merkittävästi”, sanoi komitean johtaja Mary Creagh.

Volkswagenin mukaan se on korjannut 810 134 autoa 1,2 miljoonasta, mutta prosessi on ollut vapaaehtoinen, ei turvallisuuteen liittyvä. VW sanoo, ettei kaikkia autoja tulla ehkä koskaan korjaamaan.

”Korjauskampanjamme pysyy edelleen tulevaisuudessa auki, mutta emme pysty koskaan korjaamaan kaikkia autoja, sillä osa autoista on jo romutettu, osa hylätty, osa viety ulkomaille ja osa asiakkaista ei ole halunnut korjausta”, VW:n puhemies kertoo.

”Kaikkiaan 10,5 miljoonasta autosta 6,25 miljoonaa on korjattu. Esimerkiksi Saksassa jo 90 % kaikkiaan 2,5 miljoonasta autosta on korjattu.”

Julkaistu: 9.11.2017