Apu

Ismo Leikola Amerikassa: "Vasta nyt työ alkaa kantaa hedelmää"

2


Ismo Leikola Amerikassa: "Vasta nyt työ alkaa kantaa hedelmää"

Ensimmäiset puolitoista kuukautta USA:ssa meni vastavirtaan soutaessa, muistelee koomikko Ismo Leikola.– Amerikkalaisista kaupoista ei saa piimää ja kermaviiliä, vaikka luulisi, että ne ovat kaikkialla normaaleja asioita
Teksti Apu-toimitus

Ensimmäiset puolitoista kuukautta USA:ssa meni vastavirtaan soutaessa, muistelee koomikko Ismo Leikola.

– Amerikkalaisista kaupoista ei saa piimää ja kermaviiliä, vaikka luulisi, että ne ovat kaikkialla normaaleja asioita. Autollakin piti opetella ajamaan uudestaan, sillä Kaliforniassa saa kääntyä oikealle punaisten valojen läpi. Suomeen palattua piti taas muistaa, ettei niin saa mennä, Leikola sanoo.

Leikolan mukaan stand up -hommaa Amerikassa "on tehty omasta persnahasta", ja vasta nyt työ alkaa kantaa hedelmää.

– En voi sanoa olevani tähti USA:ssa, ja vain tähdet tienaavat maltaita. Tähdiksi haluavat sen sijaan olisivat valmiita maksamaan tilaisuuksista päästä esiintymään arvostetuilla klubeilla. Minusta tuntuu yhä vahvemmin, että Amerikka on minun juttuni. Seuraavina vuosina haluan viettää isoimman osan ajasta siellä, Leikola tuumii.

Leikola suhaa ympäriinsä Los Angelesia vuokra-autolla, koska nähdessään limusiineja hän ajattelee, että "onpas pöljää". Ruokahommatkin hoituvat matalalla profiililla.

– En kehtaa syödä hienoissa ravintoloissa vaan tulen kotiin kebabkioskin kautta.

Lue lisää Ismo Leikolan Amerikan-ajasta Avusta 32/2016.

Julkaistu: 11.8.2016