Kahdeksan lapsen isä, näyttelijä Ismo Apell: ”Tein aikanaan liikaa töitä – En ole koskaan ollut niin paljon perheen kanssa kuin nyt – Se näkyy onnellisuutena”
Vanhemmuus
Kahdeksan lapsen isä, näyttelijä Ismo Apell: ”Tein aikanaan liikaa töitä – En ole koskaan ollut niin paljon perheen kanssa kuin nyt – Se näkyy onnellisuutena”
Karjalan kunnailla -sarjasta tunnettu näyttelijä Ismo Apell on myös yrittäjä, joka on juuri saanut valmiiksi hotellilaivansa remontin. Viime aikoina hän on tehnyt paljon töitä kotoa. Se on mahdollistanut yhteisen ajan perheen kanssa.
Julkaistu 8.3.2023
Apu

Ismo Apell on tyytyväinen. Hän on vastikään saanut vaimonsa kanssa valmiiksi hotellilaiva Wuoksen remontin. Kelluva hotelli on yksi Apellin kolmesta yrityksestä. Wuoksi tarjoaa majoitusta Kuopion satamassa.

– Tammikuussa laiva oli kolme viikkoa kiinni. Sen aikana alus ja sen huoneet laitettiin uuteen uskoon.

Apell on monelle suomalaiselle ennen kaikkea näyttelijä, mutta viime vuosina hän on elättänyt itseään pääsääntöisesti yrittäjänä. Apell kertoo olevansa ensimmäisiä suomalaisia, jotka perustivat yrityksen näyttelijäntöiden laskuttamiseen. Elettiin 2000-luvun alkua.

– Se ei ollut kovin helppoa. Päätoimiala ei saanut olla näytteleminen, joten perustin yrityksen nimeltä Pienkonekorjaamo Mela&Meisseli, jonka sivutoimiala oli näyttelijäntyö.

Apellin Tuotantotalo Turpatalli Oy kouluttaa freelance-näyttelijöitä yrittäjyyteen. Kesäisin Apellia työllistävät Kuopion Rauhalahden ja Iisalmen Koljonvirran kesäteatteri. Molemmat kuuluvat Suomen kymmenen suosituimman kesäteatterin joukkoon. Niissä työskentelee yhteensä 80 ihmistä. Rauhalahden teatteri veti viime vuonna yli 24 000 katsojaa.

– Keskityn kesät teattereiden vetämiseen yhdessä vaimoni kanssa. Minä olen toimitusjohtaja ja ohjaan toisessa teatterissa, vaimo tuottaa. Viime kesänä tosin rakensin myös lavasteita, Apell kertoo.

Markku Pölönen on paras ohjaaja, jonka kanssa olen saanut työskennellä. Karjalan kunnailla oli näyttelijöille tavallaan kesäleiri.

Muun muassa Karjalan kunnailla -suosikkisarjasta tuttu Apell ei ole niin kiireinen, ettei ehtisi edelleen myös näytellä.

– Alkamassa on yksi hyvinkin kiinnostava projekti, josta en saa vielä puhua. Sen lisäksi tulossa on tv-sarja Rosvopankki, kuvasimme sen Ruotsissa.

Nimenomaan Karjalan kunnailla on jäänyt Apellin mieleen yhtenä ikimuistoisimmista tuotannoista. Sarjassa hän näytteli taksikuski Keijo Sahiojaa.

– Tykkäsin todella siitä roolista. Markku Pölönen on paras ohjaaja, jonka kanssa olen saanut työskennellä. Karjalan kunnailla oli näyttelijöille tavallaan kesäleiri. Siitä on paljon hyviä muistoja.

Viime aikoina Apell on tehnyt paljon töitä kotoa. Se on mahdollistanut yhteisen ajan perheen kanssa.

– Tein aikanaan liian paljon töitä. Se opetti. En ole koskaan ollut niin paljon perheen kanssa kuin nyt. Se näkyy onnellisuutena, kahdeksan lapsen isä kertoo.

Ismo Apell

  • Syntynyt: 9.3.1968 Kiuruvedellä.
  • Ura: Puhtaat valkeat lakanat (1993–1996), Samaa sukua, eri maata (1998–2000), Karjalan kunnailla (2007–2012).
  • Perhe: vaimo, kahdeksan lasta ja kissa.
Kommentoi »