Iskikö lukujumi? Näin siitä selviää
Puheenaiheet
Iskikö lukujumi? Näin siitä selviää
Mitä tehdä, kun lukeminen tuntuu vaikealta tai tylsältä? Nappaa tästä parhaat vinkit lukujumin päihittämiseen.
Julkaistu 23.3.2020
Apu Juniori

1. Lue joka päivä edes vähäsen. Päätä, että luet vaikka aina ennen nukkumaanmenoa tai heti koulupäivän jälkeen. Käytä kännykän ajastinta – lue aina vaikka 10 minuuttia.

2. Kokeile äänikirjoja ja sähköisiä lukusovelluksia. Kirjaan on helppo tarttua, kun se kulkee mukana kännykässä. Äänikirjaa voi kuunnella vaikka kylvyssä tai samalla, kun tyhjentää tiskikonetta.

3. Haasta itsesi. Laske lukemasi sivut yhteen joka päivä. Jokaisen viikon jälkeen laske luetut sivut yhteen. Voiko ennätysviikon lopussa odottaa palkinto? Haasta myös kaverit mukaan.

4. Perusta lukupiiri tai lukuvinkkipiiri. Lue kavereiden tai someryhmän kanssa sama kirja ja jutelkaa siitä. Voit myös perustaa WhatsApp-ryhmän kirjavinkkien jakamiseen.

5. Pyydä vanhempiasi lukemaan ääneen. Kirjan kuuntelu toisen lukemana on kivaa, vaikka lukisi myös itse. Viettäkää perheen kanssa vaikka kerran viikossa yhteinen lukuhetki, jolloin kaikki joko lukevat omaa kirjaa tai luette toisillenne ääneen. Jokainen saa vuorollaan valita luettavia kirjoja.

Vinkit antoi Lukukeskus

Kommentoi »