Isäksi tullut Jarkko Ruutu: Vaimo hoitaa yöheräämiset
Puheenaiheet
Isäksi tullut Jarkko Ruutu: Vaimo hoitaa yöheräämiset
Nuorten hyväksi -kampanja kokosi tänäään Helsingin Rautatientorin Jääpuistoon tuttuja kasvoja urheilun ja viihteen parista.
Julkaistu 2.3.2014
Apu

Jarkko Ruutu vieraili tänään Helsingin Rautatietorin Jääpuistossa järjestetyssä Nuorten hyväksi -tapahtumassa yhdessä neljän muun Jokereiden liigakiekkoilijan kanssa. Ruutu on tekemisissä joukkueen nuorempien kiekkoilijoiden kanssa lähes päivittäin.

- Saatan joskus antaa jotain pieniä tipsejä, joita olen kokemuksen kautta oppinut. Nuoret jätkät ovat  niin hyviä, etteivät ne paljon neuvoja tarvitse, enemmän ehkä rohkaisua.

Jääkiekkoilijan oma nuoruus kului kaukalossa ja koulussa.

- Suurin osa joiden kanssa pelasin nuorempana on syystä tai toisesta lopettanut. Urheilussa ei takaa mitään, että olet hyvä 15-vuotiaana. Sen takia kehoitan aina kaikkia käymään koulut kunnolla.

Jarkosta tuli isä viime marraskuussa, kun hänen mallina työskentelevä vaimonsa Sofia Ruutu synnytti pariskunnan esikoistyttären. Greta-tytär on nyt pariskunnan arjen keskipiste.

- Vapaa-aikana se aika joka meni ennen johonkin muuhun menee nyt lapseen. Tottakai ajattelee, että nuorimmalla on kaikki hyvin. Se on elämässä nyt tärkeintä.

Urheilijan nukkumiseen vauvantulo ei ole tuonut muutosta.

- Mikään ei ole muuttunut sen suhteen. Tämä on sellainen ammatti, jossa täytyy nukkua hyvin. Onneksi vaimo on hyvä ja hän on hoitanut asian tyylikkäästi. Ja imettäminen nyt olisi miehelle aika haastavaa, hyväntuulinen Ruutu hymyili.

MTV:n urheiluankkuri Mervi Kallio oli yksi tapahtuman järjestäjistä. Juhani Tammisen opissa on ollut arviolta 10 000 nuorta kiekkoilijaa. Tamminen ei innostu uusimmasta ehdotuksesta, että liikuntatuntien sisältö muutettaisiin oppilaiden itsensä päätettäväksi.

- Liikunnanopettajiksi pitäisi valita sellaisia, jotka osaavat innostaa. Sellaisia urheiluesikuvia, joilla näkyy innostus ja palo lajia kohtaan silmissä, liikunnanopettajan pätevyyden omaava Tami sanoi.

Jääkiekossa nuorten maailmanmestaruuden voittaneet Teuvo Teräväinen (vas.) ja Esa Lindell kiekkoilevat Jokereissa ja tähtäävät NHL:ään. Maailmanmestareiden nimikirjoitukset olivat haluttuja Jääpuiston yleisön keskuudessa.

Aki Linnanahteen (oik.) ja Tuomas Enbusken talkshow jatkuu tällä viikolla. Neljän lapsen isä sanoo, että joskus myöhäisillan talkshow´n  ja radion aamulähetyksen yhdistäminen hirvittää.

- Joskus mietin keskiviikko-iltaisin, että apua, miten voin olla huomenna tähän aikaan hereillä. Pidän usein perjantain vapaana, sillä käyn suoran tv-lähetyksen jälkeen ylikierroksilla ja valvon kolmeenkin asti yöllä, Linnanahde totesi. Mika Saukkonen toimi tapahtuman puuhamiehenä ja juontajana.

Kommentoi »