Tuulilasi

Intialaiset pelastamaan Teslan haastajaa


Intialainen autonvalmistaja Tata on investoinut 900 miljoonaa dollaria ongelmissa olevaan yhdysvaltalaiseen sähköautojen valmistajaan Faraday Futureen.
Kuvat Faraday Future

Kiinalaisen Gasgoon mukaan Faraday Futuren arvo on noin yhdeksän miljardia, josta Tata hankkii nyt siis 10 %. Autocarin mukaan kumpikaan yhtiö ei ole vielä ottanut kantaa kauppaan.

Tata Motors omistaa mm. Jaguar Land Roverin, joka on satsaamassa paljon sähköautoihin. Kaupan myötä myös Jaguar Land Rover pääsisi sisään Faraday Futuren kehittämään teknologiaan, joka sisältää mm. huippuluokan liitettävyysominaisuuksia.

Tatan investointi on sikälikin hyvä uutinen Faradaylle, että heiltä on hiljattain lähtenyt kaksi avainhenkilöä muihin maisemiin. Talousjohtaja Stefan Krause irtisanoutui lokakuussa ja teknologiajohtaja Ulrich Krantzin työsopimus purettiin. Yhtiön mukaan muutokset eivät ole kuitenkaan vaikuttaneet sen tutkimus- ja kehitysprojekteihin.

Faradayn FF 91 -mallista on tehty jo yli 64 000 tilausta, auto on selkeä haastaja Teslan Model S:lle. Autossa on 130 kWh:n akusto sekä patentoitu Echelon invertteri, joka pystyy siirtämään energiaa entistä tehokkaammin yhä pienemmässä tilassa. Akkuihin voi ladata tunnissa virtaa yli 800 kilometrin ajoa varten. Auton mukana tulee kotilaturi, jolla pystyy lataamaan akustosta 50 % 4,5 tunnissa.

(Lähde: Autocar)

Julkaistu: 14.11.2017